Българите са най-многочислената група чужденци, разследвани за криминални деяния и

...
Българите са най-многочислената група чужденци, разследвани за криминални деяния и
Коментари Харесай

Български банди държат нощния живот на Берлин

Българите са най-многочислената група чужденци, разследвани за престъпни действия и проведена престъпност в Берлин, написа немският в. " Берлинер цайтунг ", представен от Дойче веле. Подземният свят на Берлин е разпределен на сфери на въздействие, като българите държат " нощния живот " - проституцията, търговията с хора и сводничеството.

Полицията в Берлин, Федералната полиция, Федералната престъпна работа и митниците са завели през предходната година общо 59 следствия против разнообразни незаконни групировки. От тестваните общо 462 души, обвинени в престъпни действия и съучастничество в проведена престъпност, повече от половината са чужденци (289), показва " Берлинер цайтунг ". Най-многочислени измежду тях са българите (45), следвани от турците (42) и жителите на Руската федерация, като в тази ситуация става дума най-вече за чеченци. Тъкмо те са фамозни с това, че правят доста тежки закононарушения, свързани с принуждение, прецизира изданието.

Следствените органи установяват, че през последните години в света на проведената престъпност има същинско " разделяне на труда ". Бандите са " профилирани " в разнообразни сфери на активност - от пране на пари, грабежи и контрабанда с опиати до проституция и търговия с хора.

Престъпните групировки от Армения, Литва, Полша и Сърбия се занимават основно с обири и закононарушения против собствеността. Контрабандата и търговията със артикули и опиати е в ръцете на бандите от Германия, Македония, Сърбия, Турция и Русия. С търговия на хора, проституция и сводничество се занимават най-много незаконни групи от България, Германия и Румъния, пишат медиите.

" Билд онлайн " показва, че до момента в който измежду обвинените за проведена престъпност най-вече са българите, то по повод броя на незаконните групировки най-многобройни са немските. През предходната година в Берлин са разследвани 18 незаконни групи, чиито членове са най-вече лица с немски паспорт - огромна част от тях са членове на незаконните арабски кланове.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР