Българите от Западните покрайнини отбелязаха 145 години от Освобождението на

...
Българите от Западните покрайнини отбелязаха 145 години от Освобождението на
Коментари Харесай

Българите в Босилеград отбелязаха 145 г. Освобождение

Българите от Западните околности означиха 145 години от Освобождението на България от турско иго. В навечерието на Националния празник 3 март, в салона на Културно-информационния център „ Босилеград “ имаше празненство, съобщи БГНЕС.

В началото Иван Николов поздрави присъстващите и в резюме изясни какво е представлявал 3 март в предишното и през днешния ден, и историята и компликациите на отбелязването на празника за българите в Босилеград.

Културната част от програмата поеха националната певица Костадинка Танчева, придружавана от акордеона на проф. Добромир Митев от Националната музикална академия „ Панчо Владигеров “, които извършиха родолюбиви и известни български песни.

В програмата участваха и учениците от школата по пиано, която се организира в КИЦ „ Босилеград “ с началник Владан Иванчев. Йована Миленова, Мартин Миленов и Бояна Пенева извършиха на пиано част от наученото.

Димитър Димитров Треперски беше украсил паметника на Левски в Босилеград с български флагове. Тържеството се провежда от Столична община – дирекция „ Култура “, Градска канализация „ Западни околности “ и Културно-информационен център „ Босилеград “.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР