Българите от Илинойс са пътували най-много до родината през 2022.Това

...
Българите от Илинойс са пътували най-много до родината през 2022.Това
Коментари Харесай

От САЩ към България: Най-много българи летят от Илинойс

Българите от Илинойс са пътували най-вече до родината през 2022.

Това оповестяват от вестника на българите в Съединени американски щати и Канада „ България СЕГА “, като се базират на данни на Flights365 – българската платформа за закупуване на самолетни билети онлайн.

Въпреки че, 2022 към момента не е завършила, умерено може да се заключи, че тя даде старт на възобновяване на въздушния превоз в международен мащаб.

Това се усети изключително мощно през летния сезон. Според данни от IATA, търсенето на полети, в това число вътрешни и интернационалните, се е нараснало със стойности от 115 до 325% по отношение на месеците от 2021г.

Тъй като лятото е времето, когато множеството хора почиват и надлежно пътуват (дори и по време на COVID-19 пандемията), търсенето по отношение на предходния летен сезон се е нараснало с към 214%.

Изненадващ е обаче % на искащите да пътуват през интервала март-май, когато стойностите демонстрират към 300% растеж.

През тази година Flights365 – най-голямата българска организация в Съединени американски щати регистрира растеж на продажбите на самолетни билети от Съединени американски щати до България с 232%.

Това са 22 000 билети повече закупени от българи решили да пътуват през 2022 година.
Най-много пътуващи българи към родината ни има в щата Илинойс.
Следвани от Ню Йорк, Калифорния, Масачузетс, Джорджия, Колумбия, Ню Джърси, Вашингтон, Флорида и Невада. Ако разделим статистиката по градове, най-вече полети с българи са изхвърчали от Чикаго, Ню Йорк и Лос Анджелис.

На база данните от за последните 2 години има забележителен растеж в цените на билетите, нарастването е 55% при междинната цена на билети за задокеански полети спрямо 2021 година
Средната цена за 2022 година е била 1120 $ или с 400 $ по-висока от 2021г.
Причините са доста: ненадейно високото търсене, самолетните компании не съумяха да възстановят на 100% броят на полети по съществени дестинации, непълен брой чиновници и анулирани полети.

Не на последно място стачки при някои съществени самолетни компании в разгара на летния сезон, допълват от изданието, представено от Българска телеграфна агенция.
Източник: bg-voice.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР