Българите, които ще пазаруват по време на предстоящия Черен петък,

...
Българите, които ще пазаруват по време на предстоящия Черен петък,
Коментари Харесай

Средно по 419 лв. ще похарчат купувачите на Черния петък

Българите, които ще пазарят по време на идния Черен петък, са склонни да похарчат приблизително по 419 лева по време на пониженията, демонстрира изследване на платформата " Блек фрайдей глобал ". На 29 ноември се чакат обилни отстъпки в комерсиалните центрове и в интернет, като в България те постоянно стартират още в четвъртък и не престават до края на календарната седмица или на месеца.

Според резултатите от изследването 60% от интервюираните знаят за съществуването на Черен петък в нашата страна. Участие в разпродажбите ще вземат 43% от българите, като това е с 11% повече от предходната година. По данни на " Блек фрайдей глобал " за 2018 година в България е регистриран растеж на продажбите от 612% по време на Черния петък спрямо елементарните дни.

34% от българите показват, че към този момент са взели решение за покупка и знаят какво ще купят. Известно е също, че на един участник в разпродажбите се падат приблизително 3,7 закупени артикули.

Статистиката от последните години демонстрира, че в България в първата петица влизат облекла, обувки, електроника, козметика и парфюмерия, битова техника. 42% от купувачите ще търсят преференциални оферти единствено във физическите магазини, а 28% ще предпочетат извършването на покупки онлайн. 30% от купувачите няма да се задоволят единствено с един канал за продажби, а ще се опитат да се възползват от отстъпки както онлайн, по този начин и офлайн. Тези, които считат да употребяват и двата метода за покупка, са подготвени да похарчат по 419 лв., или почти 242 щатски $. Трябва да се означи, че броят на тези купувачи спрямо предходната година е повишен съвсем 3 пъти.

Данните от предните години сочат, че в България междинната отстъпка в деня на разпродажбите е 51%. Тези числа съответстват с упования от българите размер на отстъпките през този ден - 49%. Това, поради плануваните разноски на българите по време на Черния петък 2018, би могло да донесе спестовност от 427 лева.
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР