Българите имаме много таланти – предприемачи, изобретатели, артисти и спортисти.

...
Българите имаме много таланти – предприемачи, изобретатели, артисти и спортисти.
Коментари Харесай

Майдел: Българите имаме талант, трябва да мислим дългосрочно и градвино

Българите имаме доста гении – бизнесмени, изобретатели, актьори и спортисти. За да превърнем страната ни в място, в което се живее още по-добре, би трябвало да мислим дълготрайно и да действаме градивно. Всеки с ежедневните си дейности може да способства за повишение на стандарта на живот в своя квартал и град. Това са главните заключения от днешния диалог с великотърновци за фантазиите и триумфа. Радвам се, че първото издание на българска земя на самодейността Моята фантазия се организира точно в старопрестолната столица. Това съобщи българският евродепутат Ева Майдел по време на конференцията „ Моята фантазия за моя град “, която се организира във Велико Търново.

„ Мечтата ми за моя град не е по-различна от тази на всеки различен наш съгражданин – Велико Търново да се трансформира в съвременен европейски град, в който младите да се осъществят сполучливо. И през последните години с екипа ми работим непрекъснато за реализирането ѝ. За седем години има над 150 милиона лв. вложения, привлечени и вложени в градската среда, инфраструктурата – пътна, туристическа, просветителна, обществена, здравна, спортна. Туристите стигат 1 милион годишно, вложенията порастват, разкрити са стотици нови работни места, отварят нови производства – високотехнологични и екологични. През последните години Велико Търново става водач в региона на хранително-вкусовата и преработващата индустрия. Градът към този момент е с рекордно ниска безработица, с рекордна раждаемост – над 3200 бебета от 2016 година до момента “, съобщи кметът на Велико Търново инж. Даниел Панов, който е съорганизатор на събитието дружно с Ева Майдел.

„ Моята фантазия за България е да я направя силициевата котловина на Европа “, съобщи предприемачът и програмист Светлин Наков, който е родом от Велико Търново. Той добави, че образованието и предприемчивостта са ключът към триумфа на всеки, а развитето на всеки град се базира на силата на способността да се осъществя капацитета от будни младежи, какъвто е казусът с Велико Търново и локалната цифрова общественост.

„ В Търново имаме огромна и дейна дигитално-предприемаческа среда. В Клуба на програмистите имаме над 1000 регистрирани членове. Ще се радваме да намерим път за по-активна работа с учебните заведения в града, с цел да разпалим интереса на младите към технологиите в ранна възраст “, съобщи Невен Боянов, ръководител на Клуба на програмистите във Велико Търново. Той се концентрира върху ролята на браншовите организации, в частност ИТ и предприемаческите клубовете в страната, за развиването на всеки район.

„ Моята фантазия за България “ е годишна конференция, която се организира в Брюксел по самодейност на евродепутата Ева Майдел. Тя среща млади българи от цяла Европа с съумели образци за подражателство. Участници са били основният изпълнителен шеф на Световната банка Кристалина Георгиева, алпинистът Боян Петров, бизнесмените Елена Маринова, Боян Бенев, Никола Янев и Любомир Янчев, изпълнителният шеф на Заедно в час Евгения Пеева. Заедно те обсъджат ясна визия за бъдещето и просперитета на България и методите да работят дружно за постигането й.

Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР