Българите гласуваха в неделя на парламентарни избори, широко разглеждани като

...
Българите гласуваха в неделя на парламентарни избори, широко разглеждани като
Коментари Харесай

AP: Борисов ще търси четвърти мандат сред пандемия и протести

Българите гласоподаваха в неделя на парламентарни избори, необятно обсъждани като референдум за десноцентристкия министър председател в страната след месеци на антиправителствени митинги и на фона на повишаване на коронавирусните зараза, написа.

Премиерът Бойко Борисов се надява да завоюва четвъртия си мандат. 61-годишният политик управлява популистката партия ГЕРБ от основаването й през 2006 година и ръководи България с желязна ръка през по-голямата част от последните 11 години. " Винаги съм вземал поради това, което хората вземат решение... Нека изборите бъдат почтени ", сподели Борисов, представен откакто гласоподава без присъстващи кореспонденти заради пандемични ограничавания.

Подкрепата за Борисов ерозира, откогато хиляди излязоха на улиците и упрекнаха държавното управление, че е повлияно от олигарси и не съумя да реформира правосъдната система. Президентът Румен Радев, гласен критик на Борисов, прикани българите да трансфорат изборите в неделя в първата стъпка към връщане към законите и разпоредбите.

„ Гласувах срещу краха на държавността, беззаконието и корупцията и за свободна, обективна и просперираща България “, сподели той в неделя след гласуването.

Последните социологически изследвания допускат, че до момента в който гласуването може да докара до фрагментиран парламент, който ще се бори да избере ново държавно управление, ГЕРБ на Борисов ще се окаже с най-вече места. Анкетите демонстрират, че партията е с 5-10 процентни пункта пред главния си кандидат - Българската социалистическа партия, само че надалеч не е спечелила безусловно болшинство, належащо да ръководи сама, приключва публикацията.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР