Българинът Владимир Зографски спечели първи точки за сезона за Световната

...
Българинът Владимир Зографски спечели първи точки за сезона за Световната
Коментари Харесай

Голям успех за Владимир Зографски


Българинът Владимир Зографски завоюва първи точки за сезона за Световната купа по ски-скок и си обезпечи на 100 % присъединяване на олимпийските игри в Пьончан, които стартират на 9 февруари.

Зографски приключи на 26-о място в надпреварата по ски-полети от Световната купа по ски-скок на огромната шанца в Бад Митерндорф (Австрия).

Любопитното е, че българинът не съумя да преодолее квалификациите през вчерашния ден, само че през днешния ден взе участие в конкуренцията като първа запаса след отказването на Дмитри Василев от Русия. Зографски беше 41-и в пресявките, а единствено първите 40 се класират за главното съревнование. Журито обаче му даде късмет да започва на мястото на съветския играч.

 

Владимир Зографски приключва в топ 30 за пръв път този сезон за Световната купа. Той реализира опити от 195.0 и 183.0 метра и получи 328.6 точки.

 

Със извоюваните 5 точки българинът си обезпечи квота за Пьончан и за повторно в кариерата си след Сочи 2014 ще взе участие на олимпийски игри.

 

Победител в надпреварата стана Андреас Стернен (Норвегия) с 407.6 точки след полети от 229.0 и 226.0 метра. Така той реализира първа победа в кариерата си за Световната купа.

 

Втори се класира Даниел-Андре Танде (Норвегия) с 405.1 точки (210.5 и 240.5 метра), а трети се подреди Симон Аман (Швейцария) с 399.9 (218.0 и 227.5 метра).

 

В генералното класиране за Световната купа води Камил Стох със 733 точки, следван от Рихард Фрайтаг (Германия) със 711 точки и от Андреас Велингер (Германия) с 585 точки. Зографски е 49-и с 5 точки.

 

Утре в Бад Митерндорф следва още едно съревнование по ски-полети.

Всяка минута очаквай сензационна вест в PETEL.BG!

Изпращайте вашите фотоси на [email protected] 24 часа в денонощието!

Публикувай непосредствено самичък без цензура във "Фейсбук " групата ТИ, РЕПОРТЕРЪТ! Снимай и пускай всичко забавно!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР