Българинът Красимир Гергов, който е бизнес партньор на загиналия в

...
Българинът Красимир Гергов, който е бизнес партньор на загиналия в
Коментари Харесай

Красимир Гергов за Петр Келнер: Той обичаше да рискува, това е част от успеха

Българинът Красимир Гергов, който е бизнес сътрудник на починалия в злополука с хеликоптер чешки милиардер Петр Келнер, го дефинира като доста съумял, освен в родината си, само че и в Русия и Китай.

И е уверен – фирмите на Келнер са постоянни. " Най-вероятно компанията има протокол и ще реагира и цената на тържищата няма да падне доста, тъй като има експерти и всички чиновници наши да се усещат спокойни, компанията е постоянна ", сподели той пред.

Гергов признава - рискът е част от живота на съумелия предприемач. " Той обича да рискува, има такава процедура в бизнеса, тя е и моя максима - no risk, no fun - тъй че, съгласно мен това е направил и това прави, освен в персоналния си живот, само че и в бизнеса. В нашите територии това е част от триумфа - да рискуваш ", добави Гергов.

" Той съвсем в никакъв случай не се представяше пред необятна аудитория, не се снима, не се появява по публични събития, тъй че елементарните хора знаят за него доста малко, само че беше доста мощен в задкулисието ", разяснява основният редактор на " Лидове вести " Веселин Вачков.

Според Веселин Вачков е мъчно да се планува какво ще се случи с бизнес империята на Келнер.

" Той е много авторитетен в чешката политика, знае се, че е един от сериозните спонсори на чешкия президент, има и въздействие в редица политически сили, което за него беше доста значимо, тъй като бизнесът му изключително на Изток, най-много в Русия и Китай, не става без поддръжката на страната, тъй че той се стараеше да има поддръжката на чешката страна ", добави Вачков.

" Направи доста огромни дарения по време на Ковид рецесията, подкрепя Чехия в доста сложен миг, дава стипендии за студенти, само че не беше това най-силната му страна - благотворителността ", акцентира още той.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР