Българинът Христо Христов завърши пети в категория до 109 килограма

...
Българинът Христо Христов завърши пети в категория до 109 килограма
Коментари Харесай

Христо Христов се размина драматично с бронза във вдигането на тежести

Българинът Христо Христов приключи пети в категория до 109 кг на олимпийския шампионат по повдигане на тежести в Токио.

20-годишният международен първенец за младежи Христов приключи с дуел от 408 кг. Той беше трети след изхвърлянето след сполучливи опити от 185 и 189 кг, като направи и несполучлив опит на 192 кг.

В изтласкването той се оправи поредно с 213 и с 219 кг, след което съумя да вдигне и 222 кг. Опитът в началото беше доказан с 2:1 съдийски гласа, само че в следствие след преразглеждане на два пъти журито на надпреварата не го призна поради добутване с дясната ръка. Ако опитът беше приет, то Хистов щеше да събере дуел от 411 кг, което беше задоволително за бронза.

Азиатският вицешампион за мъже и международен рекордьор за младежи Акбар Джураев (Узбекистан) завоюва купата с нов олимпийски връх в дуела с 430 кг. Той беше втори след изхвърлянето със 193 кг, само че в изтласкването сложи олимпийски връх от 237 кг и това се оказа задоволително за златото.

Световният рекордьор Симон Мартиросян (Армения) се подреди втори с 423 кг. Двукратният международен и повторен европейски отличник Мартиросян беше водач след изхвърлянето с олимпийски връх от 195 кг. В изтласкването той започва с триумф на 228 кг, само че по-късно не се оправи на два пъти на 238 кг.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР