Българинът Даниел Иванов-Аоияма претърпя поражение в първата си схватка в

...
Българинът Даниел Иванов-Аоияма претърпя поражение в първата си схватка в
Коментари Харесай

Аоияма започна 2018 със загуба

Българинът Даниел Иванов-Аоияма претърпя проваляне в първата си битка в професионалното сумо за календарната година. В дуел от стартовия кръг на шампионата "Хацу башьо " в токийския замък "Кокугикан ", Даниел загуби от Азумарю.

Монголецът съумя да изтика бореца от Елхово отвън рамките на глинения кръг с техниката "ошидаши ". В края на предишния сезон "Синята планина " контузи десния си гален по време на шампионата по сумо "Кюшю башьо " във Фукуока и съумя да завоюва единствено три от 11 битки, а в четири изобщо не съумя да излезе на дохьото. По този причина Аоияма в този момент се подвизава във втора дивизия "джурю " и търси път за връщане в елита.

Българинът, който е свалил близо 10 кг. за един месец и в този момент тежи 188 кг, във втори кръг ще се бори с японеца Кьокутайсей, който потегли с победа над Мьогирю. Миналата година на шампионата в Нагоя през юли Аоияма имаше отличен късмет да завоюва Купата на Императора, само че тя в последна сметка стана владеене на най-титулувания сумист Хакухо.
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР