Българин от турски произход беше задържан за убийството на жена

...
Българин от турски произход беше задържан за убийството на жена
Коментари Харесай

Изплуваха потресаващи подробности за зверски убитата в Мелбърн българка

Българин от турски генезис беше арестуван за убийството на жена си след 2-дневно търсене на полицията в австралийския щат Мелбърн. 60-годишният Мехмед Солмаз е бил арестуван в четвъртък сутринта в дребното градче с към 5 000 души население Гуудуинди, щата Куинсланд. Той беше разгласен за търсене от вторник, откакто полицията беше извикана в дома на семейство Солмаз на улица „ Хол стрийт ” в Западен Мелбърн, към 9 часа вечерта написа „ Телеграф ”. Там било намерено мъртвото тяло на някогашната му партньорка Фатма Солмаз, на 61 години, само че от него нямало диря.

Преди към 5 години дамата се разделила със брачна половинка си, само че двамата продължавали да живеят в общия дом, оповестиха проверяващи, представени от австралийския уебсайт „ Ди Ейдж” и „ Хералд сън”.



Полицията прикани той да се съобщи, с цел да бъде разпитан като очевидец и заяви, че се придвижва с черен „ Нисан” модел „ Пулсар”, създаден през 2003 година, с регистрационен номер SHH971. Беше посочен и парещ телефон, на който всеки може да заяви за местонахождението му. Последно бил видян в компанията на родственици. Преди да се изгубят следите му, изтеглил пари от банковата си сметка.



Аутопсията на тялото на Фатима към този момент е била направена, само че проверяващите отхвърлят да разясняват пострадванията и повода за гибелта, като единствено означават, че тя е подозрителна. Солмаз бил задържан в четвъртък сутринта в градчето Гуудуинди, намиращо се на към 4 часа от Брисбейн, където живее единият наследник на Мехмед. Предполага се, че точно с него се е срещал, преди да бъде арестуван. Детективи от отдел Убийства щата Виктория са пътували към Куинсленд, с цел да го разпитат. Обвинения към момента не са били повдигнати.

Съседка на фамилията Васа Велевски сподели, че са приятелско и доста прелестно семейство, като постоянно са пили кафе дружно. „ Никога, в никакъв случай не са създавали проблеми”, сподели Велевски пред локални медии. Жената била щастлива. Друг прочут на фамилията споделя, че Фатиме е преборила преди време заболяване от рак. „ Легнах си да дремя, само че след това отново се разсъниха. Цялата улица беше осветена, имаше парамедици и криминалисти”, описа комшия.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР