Българиия търпи последствията от една преспътпа безотговорност на топмениджъри на

...
Българиия търпи последствията от една преспътпа безотговорност на топмениджъри на
Коментари Харесай

Христо Казанджиев: Престъпна е безотговорността на топмениджъри за глобата от 77 млн.

Българиия търпи следствията от една преспътпа безнаказаност на топмениджъри на оперативно и административно равнище. Търси се не приватизация на Булгартранга а някакъв външен вложител. Казаното от премиера е малко истина и прекомерно надалеч от обстоятелствата. Това съобщи специалистът Христо Казанджиев, разяснявайки санкцията от 77 млн. евро от Европейска комисия.
Борисов прекомерно фриволно разяснява и интерпретира обстоятелствата. Причината да се стигне дотук е неспазване от топмениджърите и министерството законови правила на министерството на енергетиката и законите на Европейски Съюз. 2010 година топмениджърът на Булгартрангаз стопира достъпа до мрежата на Овергаз своеволно, в нарушаване на всички правила, макар предизвестието на Овергаз, че ще апелира отхвърли. Едно година по-късно процедурата се повтаря и печели Овъргаз, изясни енергийният специалист.

Може да се изиска от Народното събрание обяснителното писмо на топмениджъпа на БЕХ какво ние сме желали и какво са желали оот Европейска комисия. Тази процедура бе приложена и във връзка с Газпром, сподели още той.

Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР