Balabolka е програма за Text-To-Speech (TTS). Всички инсталирани в системата

...
Balabolka е програма за Text-To-Speech (TTS). Всички инсталирани в системата
Коментари Харесай

Balabolka 2.15.0.826 Final

Balabolka е стратегия за Text-To-Speech (TTS). Всички конфигурирани в системата ви компютърни гласове могат да се употребяват от Balabolka. Екранният текст може да бъде съхранен като WAV, MP3, OGG или WMA файл.

Програмата може да чете наличието на клипборда, да отваря DOC, RTF, PDF, ODT, FB2 и HTML файлове, може да се персонализират цвета на фона и шрифта, може да се управлява четенето от региона за известяван (system tray) или посредством световните горещи клавиши.

Balabolka употребява разнообразни версии на Microsoft Speech API (SAPI); допустимо е да се трансформират параметрите на гласа, в това число скоростта и височината. Потребителят може да ползва специфичен лист със замествания, с цел да се усъвършенства качеството на артикулацията на гласа. Тази функционалност е потребна, когато желаете да измененията произношението на думите. Правилата за корекцията на произношението употребяват синтаксиса на VBScript.

А в тази и тази публикации (на уеб страницата www.bezmishka.org) е разказано по-подробно по какъв начин се работи с Balabolka за консуматори, употребяващи екранни четци като JAWS for Windows, NVDA, Window-Eyes и други Лиценз: Безплатен (Freeware) .
Промени в Balabolka 2.15.0.826 Final:
[-] Fixed small bugs.
[*] Resources for Chinese (Simplified), Czech and Slovak languages were updated (thanks to Anan and Adaptech s.r.o.).

Изтегли: (33.2 MB)
Изтегли: (35.6 MB)
Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА

ОЩЕ ПО ТЕМАТА

Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР