Баку. Парламентите на България и Азербайджан са готови да работят

...
Баку. Парламентите на България и Азербайджан са готови да работят
Коментари Харесай

Парламентите на България и Азербайджан са готови да работят заедно и да съдействат за разширяване и обогатяване на сътрудничеството между двете страни

Баку. Парламентите на България и Азербайджан са подготвени да работят дружно и да спомагат за разширение и обогатяване на съдействието сред двете страни в разнообразни области. Те имат забележителна роля за осъществяване на подписаната сред България и Азербайджан декларация за стратегическо партньорство, е общото мнение на ръководителите на двете законодателни институции Цвета Караянчева и Октай Асадов. Това оповестиха от пресцентъра на Народното събрание .
Парламентарна делегация, водена от ръководителя на Народното събрание Цвета Караянчева, е на посещаване в Азербайджан във връзка тържественото отбелязване на 100-годишнината на Народното събрание на Азербайджан. В състава на делегацията са ръководителят на Групата за другарство България – Азербайджан Хамид Хамид и нейният заместник-председател Димитър Георгиев.
Разглеждаме задълбочаването на парламентарното съдействие сред България и Азербайджан като съществена и доста значима причина за развиването на все по-активни двустранни връзки, акцентира на срещата ръководителят на Народното събрание. Цвета Караянчева уточни, че интензивни контакти има сред парламентаристите от групите за другарство сред България и Азербайджан в двете законодателни институции. Тяхната взаимна работа ще очертае и набележи главните области, в които може да се развива нашето бъдещо партньорство, добави Цвета Караянчева.
Виждаме забележителен капацитет за съдействие с Азербайджан в региона на енергетиката и доставката на енергийни запаси, уточни ръководителят на българския парламент. Нови благоприятни условия пред съдействието в енергетиката биха могли да се разкрият при възможното присъединяване на Азербайджан в газификацията на България за битови цели, добави Цвета Караянчева. Като области, в които може да се осъществят сполучливо разнообразни планове, тя открои и превоза, селското стопанство, търговията и стопанската система.
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР