Бактериите вече станаха устойчиви на антибиотици и убиват годишно 33

...
Бактериите вече станаха устойчиви на антибиотици и убиват годишно 33
Коментари Харесай

Вижте какво ни причини безразборната употреба на антибиотици

Бактериите към този момент станаха устойчиви на антибиотици и убиват годишно 33 хиляди европейци, а тази статистика важи и за България. Основната причина за това е безразборната приложимост на антибиотици. Тялото развива устойчивост към медикаменти, които преди са ни помагали. Вътреболничните инфекции, породени от недействащи антибиотици, също стават все по-чести.

"Проблемът е толкоз огромен, че съставлява една от най-големите аргументи за бъдеща смъртност в международен мащаб ", съобщи в студиото на утринния блок на Bulgaria ON AIR доктор Михаил Околийски, представител на Световната здравна организация за България. "Това става все по-голям проблем и заради това, че в последните 20-30 години не е открит нов антибиотик, изчерпва опциите за лекуване и на най-обикновени инфекции ", акцентира той.

Д-р Околийски беше безапелационен, че в антибиотика няма нищо неприятно, само че той би трябвало да се взима след наставление от доктор и още, че не би трябвало да се бавим със започването на лекуването с антибиотик и не би трябвало да го стопираме по-рано от нужното.

Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР