Бъкингамският дворец служи като официална резиденция на британската кралица Елизабет

...
Бъкингамският дворец служи като официална резиденция на британската кралица Елизабет
Коментари Харесай

775-стайният дом на кралица Елизабет II, в който тя никога няма да се върне

Бъкингамският замък служи като публична резиденция на английската кралица Елизабет Втора през по-голямата част от ръководството й.

От началото на пандемията от ковид обаче монархът отсяда най-вече в замъка Уиндзор.

Покойният брачен партньор на нейно величество принц Филип даже прекара последните си дни там, а предишния месец стана ясно, че кралицата в никакъв случай няма да се върне да живее за непрекъснато в големия си замък в Лондон.

Бъкингамският замък се простира на Общо той се простира на големите 77 000 квадратни метра и включва 775 стаи, в това число 19 парадни стаи, 52 кралски спални и спални за посетители, 92 офиса, 78 бани и 188 спални за личния състав.

Оборудван с параклис, поща, закрит плувен басейн, кафетерия за личния състав, лекарски кабинет и киносалон, той елементарно може да се счете за цяло независимо село. Списание Hello! ни кани на обиколка из него:



Главният кулоар

Акаунтът на кралското семейство в Instagram сподели фотография "преди и след " на основния кулоар, който води към балкона, след унищожаване на всички детайли преди обновяването му. В обявата се споделя, че преместването включва над 3000 творби на изкуството.
View this post on Instagram
A post shared by Buckingham Palace (@buckinghampalaceroyal)

Плувният басейн
Преди да бъде превърната в плувен басейн, постройката в задната част на двореца е работила като оранжерия, проектирана от архитекта Джон Неш. Крал Джордж VI поръчва басейна през 1938 година, с цел да обезпечи уединението на дъщерите си принцеса Елизабет и принцеса Маргарет, които имат уроци в Bath Club.

Той е и мястото, на което херцогинята на Кеймбридж учи децата си да плуват. В интериора му са заложени бетонни цокли, корубест таван и огромни стъклени прозорци, само че той е непокътнат единствено за очите на кралското семейство и специфичните му посетители.

Картинната изложба
Проектирана от архитекта Джон Наш като част от трансформацията на Бъкингамския замък, поръчана от Джордж IV през 1820-те години, 47-метровата картинна изложба би трябвало да демонстрира сбирката от творби на изкуството на краля, само че той не доживява да я види приключена.

Жълтата гостна
Официалният акаунт на кралското семейство в Instagram част от демонстрира дейностите по консервация на тази част от Бъкингамския замък.
View this post on Instagram
A post shared by Buckingham Palace (@buckinghampalaceroyal)

Частната стая за аудиенции
Ако имате задоволително шанс да бъдете поканени на частна визита с кралицата, тя ще се организира в тази зашеметяваща зала в Бъкингамския замък. С бледосини стени и тъмни дървени подове, тя има по-модерно чувство от някои от другите стаи, а фамилните фотоси на Нейно Величество постоянно могат да се видят на назад във времето, до момента в който тя поздравява гостите си.
View this post on Instagram
A post shared by Buckingham Palace (@buckinghampalaceroyal)

Регентската стая
Тази красива стая е включена в доста от формалните фотоси на кралицата. Тя има зелена и златна цветова скица, с дивани с тапицерия, бюро и обичайната камина.
View this post on Instagram
A post shared by Buckingham Palace (@buckinghampalaceroyal)

Балконът
Една от най-емблематичните елементи на Бъкингамския замък е балконът, който се намира в предната част на резиденцията и се употребява от кралските особи на специфични събития, в това число Trooping the Color, и кралски сватби.
View this post on Instagram
A post shared by Buckingham Palace (@buckinghampalaceroyal)

Градините
Кралицата посреща над 30 000 посетители всяка година на своите летни празненства, ситуирани в обширната градина в задната част на Бъкингамския замък. Градините обгръщат 39 акра и съдържат повече от 350 типа диви цветя, към 200 дървета и езеро от три акра.



Голямото стълбище
Едно от първите неща, които посетителите виждат, когато влизат в двореца, е огромното стълбище, което води към държавните стаи на горния етаж. По стълбите е застлан червен килим, а по стените са закачени исторически портрети на членове на кралското семейство.

Дворцовата бална зала
Тази спираща дъха бална зала е място за държавни банкети и се гордее с високи тавани, червени килими и големи творби на изкуството, висящи по стените. Балната зала се употребява и за церемонии по посвещаване в рицарство, осъществявани от кралицата и други висши кралски особи, в това число херцога на Кеймбридж.
View this post on Instagram
A post shared by Buckingham Palace (@buckinghampalaceroyal)

Стаята от 1844 година
Една от 19-те държавни стаи в двореца, Стаята 1844 постоянно се употребява от нейно ееличество, когато е хазаин на аудиенции със международни водачи и други влиятелни посетители. Голямата стая има обилни мраморни колони и златни огледала, висящи по стените, с обичайни шарени килими и сини и златни столове.

Музикалната стая
Въпреки че разполага с пиано, Музикалната стая в Бъкингамския замък, в действителност, е сцена на някои исторически събития, в това число кръщенията на принц Чарлз, принцеса Ан, принц Андрю и принц Уилям.

Тронната зала
Може би една от най-емблематичните стаи в Бъкингамския замък - Тронната зала, е употребена за всичко - от балове до формалните сватбени фотоси след кралската женитба на принц Уилям и Кейт.
Източник: profit.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР