Бахамският атлет О’Нийл Уилямс е сред група спортисти, които са

...
Бахамският атлет О’Нийл Уилямс е сред група спортисти, които са
Коментари Харесай

В Кения арестуваха бахамски атлет за тренировка с друг състезател

Бахамският спортист О’Нийл Уилямс е измежду група спортисти, които са били арестувани в Итън, откакто са нарушили наредбите на държавното управление на Кения по отношение на пандемията от ковид. Според последните данни в битката с разпространяването на ковид в страната не се позволяват група или даже двама спортисти да упражняват дружно, без значение дали става въпрос за тичане или просто извършения.

Уилямс, който тренира в Кения през последните девет години, съобщи, че не е бил осведомен с тази последна мярка на държавното управление на Кения. Той и различен задграничен спортист са упражнявали дружно, когато са били спрени от здравни и дъравни чиновници.

“Честно казано - беше неуместно. Станахме към 9:00 часа в понеделник, с цел да излезем да бягаме. След към една миля тичане видяхме здравни чиновници на пътя. Спряха ни, като ни споделиха, че има предписание, което гласи, че единствено един състезател може да тренира. Заведоха ни в полицейското ръководство, взеха ни имената и ни вкараха в килия за към седем часа. След известно време при нас влязоха високопоставени правителтвени чиновници, които ни обясниха за какво не желаят да бягаме по двойки и на огромни групи. Казаха, че ни дават втори късмет и да не го вършим още веднъж “, описа Уилямс пред The Nassau Guardian.

Кения е една от най-слабо засегнатите страни в света на база числеността на популацията. Въпреки че в страната има милиони хора, записаните случаи на COVID-19 са едвам 110, а умрелите са трима.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР