Бъдете внимателни за нови удари на ало мафията, апелират от

...
Бъдете внимателни за нови удари на ало мафията, апелират от
Коментари Харесай

Внимавайте! Ало мафията се активизира

Бъдете деликатни за нови удари на ало мафията, молят от Министерство на вътрешните работи.

Зачестили са ежедневните и многократни позвънявания от измамници на домашни и мобилни телефони на столичани, живущи в пространствата към НДК, бул. „ Евлоги и Христо Георгиеви “, бул. „ Витоша “, Софийски градски съд, площад „ Македония “, „ Петте Кьошета “ и бул. „ Пенчо Славейков “, предизвестяват от Четвърто районно управление (на МВР).

При позвъняванията причинителите на закононарушенията се показват за полицейски чиновници и желаят подпомагане за залавяне на измамници.

Разговорите се предшестват или последват от позвънявания на лица, които заблуждават жертвите, че са потърпевши родственици или са медицински лица. Те желаят пари за лекуването на потърпевшите, като допълнително от случаите декларират, че това е витално належащо за здравето и живота им.

Криминалистите акцентират, че когато непознатият се показва за полицейски чиновник, той желае от жителите да му дават и номера на мобилният си телефон.

За да не попаднете в лъжлива телефонна скица:

- Не давайте на непознати персонални данни за Вас и Вашите близки;
- Не съобщавайте номерата на употребените от Вас и Вашите близки телефони;
- По никакъв метод не давайте /хвърляте през балкона на жилището или оставяте на улицата/ пари и украшения на непознати

В случай на сходни съмнителни позвънявания, неотложно позвънете от мобилния си телефон или телефона на съседа Ви на телефон 112 или съобщете в най-близкото полицейско ръководство.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР