Бъдете жадни за знания и умения!Такова беше искреното пожелание на

...
Бъдете жадни за знания и умения!Такова беше искреното пожелание на
Коментари Харесай

Министърът на електронното управление към студенти от УниБИТ: Бъдете жадни за знания и умения!

" Бъдете " жадни " за познания и умения! "

Такова беше откровеното благопожелание на Министъра на Електронното ръководство господин Георги Тодоров към претъпкана зала със студенти от Университета по библиотекознание и осведомителни технологии (УниБИТ) на 1 декември 2022.

В обръщението си към студентската общественост на УниБИТ министърът показа желанието си: „ Много бих се радвал да станете част от нашия екип в утрешния ден! Само доста положително обучение, което ще получите тук от вашите прелестни преподаватели ще ви помогне да тръгнте в нова, вярна посока.

Добре сте пристигнали – всеки един от вас, които желае да работи за страната е наш евентуален чиновник. Това няма по какъв начин да се случи без да поемете всички тези познания, които ви се дават.

Дерзайте, бъдете смели, бъдете умни, бъдете жадни за познания! Всички отговори на въпросите, които през днешния ден си задавате, можете да намерите в утрешния ден – в частния бизнес или държавната администрация. “

Днешната среща на представители от Министерството на електронно ръководство със студентската и академична общественост на УниБИТ е първата самодейност след подписания преди месец меморандум сред двете институции, според който се търсят взаимни решения за подготовка на високо квалифицирани ИТ фрагменти за пазара труда и за потребностите на обществени бранш. На процедура това се показва във водене на часове от практици от държавната администрация, и образуване на стажантски практики за ИТ и кибер експерти в администрацията.

 

Проф. Денчев акцентира, че УниБИТ се обрисува като университета с най-вече студенти по киберсигурност в бакалавърска, магистърска и докторантска форма на образование.

След обръщението на министър Тодоров, присъстващите имаха удоволствието да участват на лекции и да се срещнат с " Технологични аспекти на националната киберсигурност " от националния координатор по Киберсигурност инж. Петър Кирков, " Технологична инфраструктура на е-Управлението в България " от шефа на дирекция „ Системи и съставни елементи на електронното ръководство “, МЕУ - инж. Николай Минев и „ Действащо е-Управлнеие в България " от шефа на дирекция „ Стратегия и политики за ЕУ “ - Гергана Колешанска. Накрая зам.-министър на МЕУ – господин Благовест Кирилов показа " Визия за е-Управление 2030 ".

След лекциите породи потребността от бъдещи срещи, само че в по-дискусионен формат сред студенти, преподаватели и визиите на МЕУ.
Ректорът на УниБИТ проф. Петева получи грамота за повсеместен принос за цифровизацията на българското общество, за непрестанната работа в процеса за повишение на цифровата просветеност на младежите в България.

Университетът по библиотекознание и осведомителни технологии е един от първите в България, в който се преподават дисциплини, свързани с електронното държавно управление и електронното ръководство.

 

Дългогодишна устойчива политика на УниБИТ е партньорството с държавната администрация и в частност в областта на осведомителните технологии и системите за обществения бранш. УниБИТ построява преподавателски потенциал – хабилитирани преподаватели по електронно ръководство и в същото време се възползва от всеки комфортен случай с цел да предложения и включи в образователни развой външни специалисти по тематиката. Студентите и абитуриентите на УниБИТ работят в ИТ отделите на голям брой държавни структури.

В края на днешния цикъл от професионални лекции Проф. Петева посочи: “УниБИТ има голям потенциал и подготвеност да осъществим предоставени ни от страната аналитични и експертни действия в региона на киберсигурността, отворените данни, проучвания на потребителските прекарвания в използването на електронните услуги на страната и др “.

 

Последвайте Епицентър.БГ към този момент и в  и !
Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР