Бъдещият президент на Мексико Андрес Мануел Лопез Обрадор, който ще

...
Бъдещият президент на Мексико Андрес Мануел Лопез Обрадор, който ще
Коментари Харесай

Тръмп с $30 млрд. можел да спре нелегалната миграция

Бъдещият президент на Мексико Андрес Мануел Лопез Обрадор, който ще поеме поста на президент на 1 декември, предложения американския президент Доналд Тръмп да влага в страните от Централна Америка и Мексико $30 млрд . Целта на инвестицията е за понижаване на миграцията към Съединени американски щати. Това излиза наяве от в. " Екселсиор ".

 Тръмп гневен, плаши да изпрати армията на границата с Мексико
Тръмп гневен, плаши да изпрати армията на границата с Мексико

Отново атакува Демократическата партия

" Инвестиционният проект планува инвестиция от към 30 милиарда Долара за развиването на Централна Америка и нашата страна ", сподели Андрес Обрадор в тирада в град Монтерей в Северно Мексико. " Изисква се капиталово съглашение , което включва Съединени американски щати, Канада и Мексико и няма да подценява страните от Централна Америка, тъй че стопанската система им да се развива (...) и хората няма да се нуждаят от емиграция. " Андрес Обрадор означи, че тези запаси могат да бъдат употребявани за основаване на нови работни места и сходен метод би бил сходен на ограниченията, насърчавани от президента на Съединени американски щати Франклин Рузвелт в разгара на Голямата меланхолия.

 Съединени американски щати и Мексико сключили кардинално съглашение за НАФТА?
Съединени американски щати и Мексико сключили кардинално съглашение за НАФТА?

Но най-вероятно на конференцията няма да има представители на Мексико

По-рано в петък шестима мексикански служители на реда бяха ранени , до момента в който се опитваха да задържат колона от каравани с мигранти от Хондурас на границата на Гватемала и Мексико. Около 50 души съумяха да пробият през портите на граничния мост сред страните, преди полицията да стартира да употребява сълзотворен газ, а останалите бяха принудени да правят отстъпка. По-късно бе получена информация за още девет души, ранени по време на конфликти на границата на Гватемала с Хондурас.

Във вторник американският президент Доналд Тръмп осведоми управляващите на Хондурас, Гватемала и Салвадор, че ще спре да дава финансова помощ на тези страни, в случай че не бъдат подхванати ограничения за ограничение на противозаконната миграция към Съединени американски щати през територията на тези страни.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР