Бъдещите QD-OLED телевизори ще съчетаят предимствата на две водещи технологии(снимка:

Бъдещите QD-OLED телевизори ще съчетаят предимствата на две водещи технологии(снимка: ...

Samsung подготвя революция в телевизорите


Бъдещите QD-OLED телевизори ще съчетаят предимствата на две водещи технологии
(снимка: CC0 Public Domain)

Корейският производител Samsung работи върху изцяло нова концепция за телевизорите, която, според първите оценки, ще доведе до революционни промени в сектора.

Samsung е започнал разработка на контролери за синхронизация T-Con за чисто нови органични квантови матрици QD-OLED за следващото поколение телевизори. Компанията вече разполага с три прототипа на новите устройства – два телевизора и един монитор.

още в края на този месец корейската компания да изпрати прототипи на своите клиенти за тестване, включително до подразделението за телевизори на Samsung и японската Sony.
още по темата
Прототипите представляват един 4K QD-OLED телевизор, един 8K QD-OLED телевизор и един QD-OLED монитор. На пазара те ще бъдат позиционирани като първокласни устройства в горния ценови клас.

Технологията QD-OLED съчетава най-добрите качества на квантовите QLED и органичните OLED дисплеи, като висока яркост и контраст, тънкост на матрицата, богато цветопредаване и ефективна консумация на енергия.

Към момента не е известно дали QD-OLED технологията ще страда от изгаряне на пиксели като OLED. Samsung може да започне масовото производство на QD-OLED панели по-късно тази година.

Източник: technews.bg