Бъдещите QD-OLED телевизори ще съчетаят предимствата на две водещи технологии(снимка:

...
Бъдещите QD-OLED телевизори ще съчетаят предимствата на две водещи технологии(снимка:
Коментари Харесай

Samsung подготвя революция в телевизорите


Бъдещите QD-OLED тв приемници ще съчетаят преимуществата на две водещи технологии
(снимка: CC0 Public Domain)

Корейският производител Samsung работи върху напълно нова идея за тв приемниците, която, съгласно първите оценки, ще докара до революционни промени в бранша.

Samsung е почнал разработка на контролери за синхронизация T-Con за чисто нови органични квантови матрици QD-OLED за идващото потомство тв приемници. Компанията към този момент разполага с три прототипа на новите устройства – два тв приемника и един екран.

още в края на този месец корейската компания да изпрати прототипи на своите клиенти за тестване, в това число до подразделението за тв приемници на Samsung и японската Sony.
още по тематиката
Прототипите съставляват един 4K QD-OLED тв приемник, един 8K QD-OLED тв приемник и един QD-OLED екран. На пазара те ще бъдат позиционирани като първокласни устройства в горния ценови клас.

Технологията QD-OLED съчетава най-хубавите качества на квантовите QLED и органичните OLED екрани, като висока бляскавост и контрастност, специфичност на матрицата, богато цветопредаване и ефикасна консумация на сила.

Към момента не е известно дали QD-OLED технологията ще страда от изгаряне на пиксели като OLED. Samsung може да стартира всеобщото произвеждане на QD-OLED панели по-късно тази година.
Източник: technews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР