Бъдещето принадлежи на страните, които задават тенденциите за развитие на

...
Бъдещето принадлежи на страните, които задават тенденциите за развитие на
Коментари Харесай

Румен Радев: Бъдещето принадлежи на страните, които задават тенденциите за развитие на науката и икономиката

Бъдещето принадлежи на страните, които задават трендовете за развиване на науката и стопанската система. Това съобщи президентът Румен Радев при визитата си през днешния ден в една от най-бързоразвиващите се компании в областта на наносателитните технологии и услуги EnduroSat, чиято инженерна и индустриална инфраструктура е основана в София, оповестиха от прессекретариата на президента.

Държавният глава се срещна с последните постижения и бъдещите планове на компанията и открои смисъла на активността й за развиване на бизнес средата у нас, в областта на обучение и развиването на галактически технологии.

По време на визитата президентът Радев прегледа новата лаборатория за асемблиране и проби на сателитни системи. Пред президента беше показана идея за основаване на ново потомство сателитна констелация, чийто капацитет за наблюдаване на земната повърхнина в действително време няма аналог в района, а цялата инфраструктура може да бъде създадена в България.

Президентът поздрави компанията за просветителната й стратегия Space Challenges, както и за проектите за основаването на университет по галактически науки и роботика в България.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР