Бъдещето на въглищния сектор в България е изключително важна тема,

...
Бъдещето на въглищния сектор в България е изключително важна тема,
Коментари Харесай

Петкова: Регионът разчита на тока от въглищните ни централи

Бъдещето на въглищния бранш в България е извънредно значима тематика, върху която работим дружно с Европейската комисия. Това съобщи по време на конференция енергийният министър Теменужка Петкова, съобщи БГНЕС.

„ Ние се намираме в район, в който България е чист експортьор на електрическа сила. За страдание държавите-съседки не могат да се похвалят със същия статут. Като цяло районът разчита на България “, означи министърът в приветственото си слово пред енергийния отрасъл.

Петкова още веднъж повтори позицията на държавното управление, че България ще продължи да разчита и през идващото десетилетие на силата от въглищните централи. Затова, устойчивото развиване на основните базови мощности е от изключително значение при ясно съблюдаване на регламентите на Европейски Съюз. „ Тази позиция ще продължим да я отстояваме, когато става дума за този преход “.

Енергийният министър сподели още, че страната ни към този момент е изпратила писмо до Европейска комисия, с което ясно декларира, че ще продължи да разчита на топлоцентралите идващите години.
Източник: econ.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР