"Бъдещето на театър "Азарян", на ДНК, на всяко едно културно

...
"Бъдещето на театър "Азарян", на ДНК, на всяко едно културно
Коментари Харесай

Борислав Велков: Пространствата за култура в НДК ще работят, та ако ще и ръководството да къса билети

"Бъдещето на спектакъл "Азарян ", на ДНК, на всяко едно културно пространство в НДК, въобще цялата построена културна система минава през стабилизирането на Националния замък на културата. Той е сплотяващото звено ".

Това съобщи в студиото на "Лято с Българска национална телевизия " ръководителят на Съвета на шефовете на двореца Борислав Велков в коментар за протичащото се в културния център, за паниките към бъдещето на спектакъл "Азарян ", на пространството за актуален танц и пърформанс ДНК и на останалите артистични подиуми в там.

"Искам да успокоя всички, които имат отношение към всяко едно културно пространство в НДК, че те няма да затворят. Те ще продължат да съществуват, да извършват своята задача. Те са натоварени с огромен смисъл и ние сме го потвърдили в последните три години. Не сме ги затворили три години, няма да го създадем и в този момент ", увери Велков.

НДК: Всички пространства за просвета в Двореца се резервират и ще не престават да се развиват

По думите му сега в НДК се прави промяна, с цел да се оцелее. Запазват се ръководителите на артистичните пространства и в бъдеще те ще продължат да дефинират "политиката, посоката и темпото ", увери шефът на НДК.

"Забавяме продуцентската активност във връзка с нови спектакли, до момента в който стабилизираме ситуацията - това е значимо да се посочи. Ако септември и октомври се стабилизира обстановката към вируса, тъй като това, което става в НДК, е разследване на външната обстановка, ще можем да си позволим да притеглим някои от сътрудниците под разнообразни форми ", изясни той.

Той беше безапелационен, че взаимната работа ще продължи, "та в случай че ще управлението да къса билети и да стои зад сцената ".
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР