Бъдещето на Ханзи Флик като старши треньор на Байерн (Мюнхен)

Бъдещето на Ханзи Флик като старши треньор на Байерн (Мюнхен) ...

Под въпрос ли е бъдещето на Ханзи Флик в Байерн?

Бъдещето на Ханзи Флик като старши треньор на Байерн (Мюнхен) съвсем не е сигурно, твърди Sport Bild. Въпреки успешната 2020 година за баварците и факта, че специалистът има договор с мюнхенци до 2023 година, германското издание посочва различни причини, които може да направят престоя на Флик на “Алианц Арена” по-кратък.

Първата причина се състои в това, че легендата Карл-Хайнц Румениге, изпълнителен директор на Байерн, се оттегля от поста след края на годината. Именно Румениге е считан за един от най-големите поддръжници на Флик в клуба.
Despite an ongoing contract until 2023, it is 'by no means' certain that Hansi Flick will continue as Bayern head coach beyond this season. There are several reasons for this []
— Bayern & Germany (@iMiaSanMia) Втората причина е свързана с отношенията между Флик и спортния директор на тима Хасан Салихамиджич. Между двамата има напрежение, като Флик не е доволен от новите попълнения и е на мнение, че съставът е по-слаб в сравнение със сезона на требъла. Салихамиджич пък смята, че работа на треньора е да вдигне нивото на новите играчи, така че то да отговаря на стандартите в Байерн.

Още един фактор, който може да доведе до скорошна раздяла между Байерн и Флик, е ситуацията с треньорския пост в германския национален отбор. Ако след европейското първенство Йоги Льов вече не е селекционер на Бундестима, от Германския футболен съюз може да почукат на вратата на Флик. Висшата лига също е вариант за него, според Sport Bild. Изданието посочва още, че за Ханзи Флик от първостепенно значение са работните условия и това той да има пълна подкрепа за идеите си. Тези неща са по-важни за него от договора.
Бундеслига 18 кръг, неделя 24 януари Шалке 04 0:4краен резулат Байерн Мюнхен

Източник: sportal.bg