Бадемите спомагат за забавяне на процеса на стареене на организма

...
Бадемите спомагат за забавяне на процеса на стареене на организма
Коментари Харесай

Диетолог посочи кои са най-полезните ядки за жените

Бадемите спомагат за закъснение на процеса на стареене на организма и се смятат за „ най-женската” ядка. Диетологът Евгений Арзамасов приказва за тези и други потребни свойства на бадемите.
Той означи, че бадемите съдържат магнезий и витамини от група В, които оказват помощ на дамите да поддържат здрава нервната си система.
Също по този начин, бадемите са богати на витамин Е и силиций. Те са незаменими при поддържане на еластичността и стегнатостта на кожата, както и за нормализиране на хормоните.
"Манганът оказва помощ за отбрана на костите от остеопороза, той е потребен както за млади, по този начин и за възрастни дами. Позволява ви да подобрите усвояването на потребни за състава на костите детайли, както и да предпазите кожата от увреждане ", акцентира Арзамасов.
Бадемите са потребни и заради наличието на цинк, а един от потвърдените резултати при постоянната им консумация е понижаването на неприятния холестерол. Лекарят предлага да се ядат не повече от 10-15 ядки на ден поради високата им калоричност.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР