Бабините манджи винаги са най-вкусни и се помнят цял живот.

...
Бабините манджи винаги са най-вкусни и се помнят цял живот.
Коментари Харесай

Бабината леща, от която ще си оближете пръстите

Бабините манджи постоянно са най-вкусни и се помнят цялостен живот. Трябва да сме признателни за всички тези предписания, които ни завещават майките и бабите и имаме опцията да ги съхраним във времето.

Днес съществуват редица съвременни гозби, при изработката на които се употребява леща, само че обичайна супа в никакъв случай няма да престане да бъде на мода.

Бързаме да споделим с вас рецептата за вкусната бабина леща, от която ще си оближете пръстите.

Ето и какви артикули ще са ви нужни:
леща - 500 г; моркови - 2 бр.; картофи - 2 бр.; доматено пюре - 2 с.л.; чесън - 5 скилидки; сол; черен пипер; чубрица - 1 с.л. ронена; олио - 40 мл.
Начин на подготвяне:

Най-напред капнете малко лой в тенджерата и я загрейте. Лукът нарежете на ситно, а морковите малко по-едро. Запържете ги в олиото и когато зеленчуците омекнат, прибавете лещата и топла вода.
С тези подправки лещата няма равна на себе си
Лещата е една извънредно потребна храна, от която съумяваме да извлечем редица скъпи субстанции и да ги поднесем на организма си. Затова...
Прочети повече
След това идва ред на картофките, които авансово сте почистили и нарязали на приблизително огромни кубчета. Ястието се вари, до момента в който картофите не омекнат и лещата не хрупа.

Идва ред на доматеното пюре и всички останали подправки. Ястието се овкусява със сол, черен пипер, чубрица и нарязан на ситно чесън.

Оставете на котлона за още няколко минути и по-късно сервирайте в чиниите.

Да ви е вкусно!

Още от РЕЦЕПТИ:
Рейтинг: от. Гласували общо: консуматори
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР