Баби напират да гласуват машинно в търновските секции, пише "Монитор".

...
Баби напират да гласуват машинно в търновските секции, пише "Монитор".
Коментари Харесай

Баба шашардиса членовете на търновска секция

Баби напират да гласоподават машинно в търновските секции, написа "Монитор ". В една от тях стара жена отхвърли да вземе подадената й от член на комисията бюлетини и попита къде може да гласоподава „ с машинката”.

След като член на комисията я инструктира какво би трябвало да направи, дамата се бави не повече от минута, след което щастлива и удовлетворена, разгласи че отива да се разхожда в гората и да събира гъби. На въпрос за годините, остарялата жена отговори, че е набор 1931 година само че е в час с електронните технологии и всяка към този момент чатела с внучката си, която живеела в Америка. За разлика от нея младежи на 20-ина години не пожелаха да гласоподават машинно, като обясниха, че им е мъчно да се оправят с сходни „ машинарии”.

Някои от гласуващите пристигнаха в секцияна напряко от абитуриентските си балове. „ Хапнахме, пийнахме, купонясвахме цяла нощ. Сега ще пусна гласа си и отивам да дремя, че ме чака тежка стратегия. Довечера ще вършим втори бал. Ама главата нещо ми е замотана и не мога да се оправям с машините. Да ми дават там една книжна бюлетина да задраскам и да си вървя”, изясни юноша с метнато на рамо сако и риза, разкопчана до пъпа. Дамата му търпеливо го чакаше пред входа на секцията. Тя изясни, че няма да гласоподава, тъй като не й се занимавало с нелепости.

Към 13,00 ч. във Великотърновска област гласоподава 15,88% от популацията. Най-голяма е изборната интензивност в дребните общини Сухиндол 22,4% и Златарица – 21,8%. Във Велико Търово интензивността е 15%. Най-ниска пък тя е Горна Оряховица и Полски Тръмбеш – малко над 14%. Сигнали и тъжби за нарушавания досега няма.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР