Б ерлинската полиция използва днес сълзотворен газ срещу голям протест

...
Б ерлинската полиция използва днес сълзотворен газ срещу голям протест
Коментари Харесай

Голям протест в Берлин срещу мерките, полицията използва сълзотворен газ

Б ерлинската полиция употребява през днешния ден сълзотворен газ против огромен митинг на съперници на ограничаващите ограничения, наложени поради коронавирусната пандемия, съобщи Франс прес.

Протестът се организираше наоколо до Райхстага, където депутатите разискват закон за сгъстяване на ограниченията за битка против пандемията.

Преди това силите на реда приканиха по високоговорители хилядите събрали се протестиращи да се разпилян.

Очаква се обсъжданият проектозакон да ускори държавните пълномощия за битка с пандемията, напомня Агенция Франс Прес.



Стотици излязоха през днешния ден на митинг в Берлин против закон, който Народното събрание се готви да одобри, даващ на националното държавно управление пълномощия да постанова локдаун в региони с високи равнища на инфектирани с ковид, с цел да овладее третата вълна на пандемията, съобщи Ройтерс.

Канцлерът Ангела Меркел реши да приготви закона, провокирал рецензии на съперници, които настояват, че той лимитира персоналните свободи, откакто някои от 16-те немски провинции отхвърлиха да вкарват твърди ограничения макар растежа на случаите на ковид.

Предвидените в закона ограничения включват полицейски час сред 22.00 ч. и 5.00 ч. и ограничавания за частни събирания, спортни действия и работата на комерсиалните обекти. Училищата ще бъдат затворени и ще се върнат към отдалечено образование, в случай че равнището на разпространяване на болестта доближи 165 случая на ковид на 100 000 поданици.

Стотици протестиращи, от които малко на брой носещи маски, се събраха в слънчевото време пред Бранденбургската врата, близо до постройката на Бундестага в центъра на Берлин.

Демонстрантите развяваха немски флагове и носеха транспаранти с надписи: "Мир " и "Демокрация ", като пускаха музика.

Върху един от плакатите пишеше: "Веднага спрете суматохата ". На мястото на демонстрацията имаше паркирани полицейски коли, а служители на реда се грижеха за спазването на реда.
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР