Азиатските страни побързаха да затегнат ограниченията, след като в Южна

...
Азиатските страни побързаха да затегнат ограниченията, след като в Южна
Коментари Харесай

Азиатските страни бързо затягат Covid ограничения заради новия африкански вариант

Азиатските страни побързаха да затегнат рестриктивните мерки , откакто в Южна Африка бе открит нов и евентуално резистентен на ваксини вид на ковид , като Сингапур и Индия оповестиха по-строг граничен надзор и по-строги проби за COVID-19 в петък, оповестява " Ройтерс ".

Новините разрушиха финансовите пазари в петък, като акциите в Азия претърпяха най-резкия си спад от три месеца , а петролът падна с повече от 3%.

Вариантът, наименуван B.1.1.529, също е открит в Ботсвана и Хонконг , съгласно Агенцията за здравна сигурност на Обединеното кралство.

Разтревожена от разновидността, Англия краткотрайно забрани полетите от Южна Африка, Намибия, Ботсвана, Зимбабве, Лесото и Есватини от петък и изиска връщащите се английски пасажери от тези дестинации да се слагат под карантина.

Сингапур бързо се причисли към Англия , като здравното министерство съобщи в петък, че ще ограничи пристиганията от Южна Африка и околните страни като защитна мярка.
 Нов вариант на ковид от Африка тормози учените
Нов вариант на ковид от Африка тормози учените

Той има голям брой разновидности

Японското държавно управление също реши да ускори граничния надзор за гости от Южна Африка и пет други африкански страни.

След като облекчи някои от рестриктивните мерки си за пътешестване по-рано този месец, централното държавно управление на Индия издаде съвет към всички щати да тестват и ревизират прецизно интернационалните пасажери от Южна Африка и други " изложени на риск " страни.

Азиатските страни се оправят по-добре от тези в други райони в преодоляването на пандемията посредством използване на строги превантивни ограничения, строги проби и непоколебим граничен надзор .

Новият вид има шипов протеин, който е фрапантно друг от този в истинския ковид, на който са основани имунизациите против COVID-19, добави Агенцията за здравна сигурност на Обединеното кралство.

Тайван разяснява, че пасажерите от " високорискови " южноафрикански страни ще би трябвало да отидат в ръководени от държавното управление карантинни заведения за 14 дни .

Премиерът Джасинда Ардърн сподели пред " Ройтерс ", че Нова Зеландия е добре готова за новия вариан т. По-рано тази седмица Нова Зеландия съобщи, че ще отвори още веднъж границите си за изцяло имунизирани интернационалните пасажери от 30 април.

Запитан дали тези проекти ще би трябвало да бъдат отсрочени заради новия вид, Ардърн сподели, че страната има " доста вградени ограничения, които да работят като пласт на отбрана ".

" В цялото ни обмисляне към Коронавирус, ние сме планували опцията за разновидности в бъдеще ", сподели Ардърн.
 Новият вид на ковид - най-значимият до момента съгласно Англия
Новият вид на ковид - най-значимият до момента съгласно Англия

Страната лимитира полетите от няколко африкански държави
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР