Азиатските борсови пазари се повишиха в понеделник, като тези на

...
Азиатските борсови пазари се повишиха в понеделник, като тези на
Коментари Харесай

Азиатските акции се повишиха

Азиатските борсови пазари се покачиха в понеделник, като тези на тържищата в Хонконг и континентален Китай водеха напредъка. По този метод вложителите приветстваха облекчаването на рестриктивните мерки против Covid, което е сигнал за наново отваряне, разяснява Trading Economics.

Инвеститорите също усвоиха по-силен от предстоящото отчет за работните места в Съединени американски щати, оповестен в петък, и новината, че Федералният запас ще забави темпото на повишение на лихвените проценти.  Междувременно пазарите реагираха на редица стопански отчети в Азия, управлявани от данните за активността в областта на услугите в Китай, която се сви най-вече от шест месеца. Акциите в Австралия също нарастнаха, до момента в който южнокорейските и японските акции търсеха посока.

Shanghai Composite се увеличи с 1,1% до към 3 190, до момента в който Shenzhen Component набъбна с 1% до 11 332 в понеделник, като акциите на континента вървят към върхове. Почти всички браншове напреднаха, със забележими облаги от тежки играчи в показателя, като Shijiazhuang Yilin (3,4%), East Money Information (5%), Kweichow Moutai (2,5%),



Индексът Nikkei 225 се увеличи с 0,1% до към 27 810, до момента в който по-широкият показател Topix падна с 0,1% до 1 952 при смесена търговия в понеделник, като вложителите станаха внимателни, защото пазарът навлезе в спокоен интервал преди срещата на Федералния запас на Съединени американски щати през декември.

Висш японски чиновник загатна в неделя, че управляващите би трябвало да отсрочат повишението на налога върху финансовите облаги, с цел да избегне изпращането на неверно обръщение, защото страната цели да насърчи финансовите вложения.

Забележителни облаги записаха бяха следени от определени тежкотоварни показатели, като Fast Retailing (2,8%), Eisai Co (2,3%) и Nippon Steel (2%), до момента в който загуби бяха следени от Nippon Yusen (-1,6%), Toyota Motor (- 1,2%) и Sumitomo Mitsui (-1,3%).

Източник: profit.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР