Азиатските акции последваха Уолстрийт нагоре, след като изнесените вчера по-слаби

...
Азиатските акции последваха Уолстрийт нагоре, след като изнесените вчера по-слаби
Коментари Харесай

Азиатските пазари днес последваха Уолстрийт нагоре

Азиатските акции последваха Уолстрийт нагоре, откакто изнесените през вчерашния ден по-слаби от предстоящото данни зa инфлацията в Съединени американски щати насърчиха залозите за не толкоз нападателно покачване на лихвите от страна на Федералния запас.

В същото време доларът продължава да ближе рани след най-голямото му намаляване от пет месеца.

Потребителските цени в Съединени американски щати остават без смяна през юли, спрямо юни, когато набъбнаха с 1.3% на месечна база. Инфлацията за юли беше по-ниска от предстоящото в резултат на поевтиняването на петрола и горивата, което докара до препозициониране на пазарите с вярата, че инфлацията е достигнала своя връх.

Азиатско-тихоокеанският показател на MSCI's набъбна с 1.0% в ранната сесия, откакто главният австралийски показател и хонконгският Hang Sengs се покачиха с по 1.2%, а южнокорейският Kospi добави 1.4%.

Ръстът при китайските акции беше по-ограничен. Индексът на сините чипове CSI300 набъбна с 0.5%, откакто новите локдауни поради COVID-19 в още китайски градове повлияха на пазарните настройки.

Фючърсите на щатските показатели S&P 500 и Nasdaq набъбнаха с по над 0.3%. S&P 500 се увеличи с над 2% във вчерашната сесия, а Nasdaq Composite затвори на 20% над дъното си от юни.

"Повишаващите се действителни лихви поради уговорката на Фед да се бори с инфлацията бяха главен проблем за пазарните оценки на фирмите през 2022 година, тъй че всеки знак в противоположната посока е считан за позитивен от страна на пазара, най-много за фирмите с най-високи пазарни оценки, " споделя пред Ройтерс Оливър Блекборн, портфейлен управител в Janus Henderson Investors.

"Перспективите за не толкоз нападателно стягане на паричната политика обаче подкопаха основната поддръжка за $. "

Забавянето на инфлацията в Съединени американски щати може би отваря вратата за ограничение на идните покачвания на лихвите от страна на Федералния запас. Трейдърите към този момент чакат покачване с 50 базисни пункта идващия месец, откакто преди този момент упованията бяха за повдигане на лихвите със 75 базисни пункта.

Представители на банката обаче не оставят подозрения, че ще продължат да стягат паричната политика, до момента в който ценовият напън не бъде преодолян изцяло.

Президентът на подразделението на Фед в Чикаго Чарлз Еванс съобщи, че главната инфлация към момента е "неприемливо " висока и че централната банка на Съединени американски щати ще би трябвало да продължи да подвига лихвите.

Президентът на подразделението на Фед в Минеаполис Нийл Кашкари сподели, че изнесените данни за инфлацията са "добре пристигнали ", само че Фед е "много, доста надалеч от това да разгласи победа " и би трябвало да вдигне лихвите доста повече.

Днес доларът се търгува съвсем без смяна по отношение на другите съществени валути, откакто в миналата сесия падна с 1%, което беше най-голямото намаляване от пет месеца. Суровинните валути нарастнаха в резултат на засиления вкус към риск от очакванията за „ меко приземяване “ на стопанската система.

Цените на петрола регистрират намаления в азиатската сесия, откакто трейдърите насочиха вниманието си назад към по-голямото предложение и по-слабото търсене. Фючърсите на брента регистрира спад от 0.4% до 97.05 $ за барел, до момента в който тези на щатския лек недопечен нефт (WTI) поевтиняват също с толкоз до 91.58 $ за барел.

Спот цената на златото беше на равнище от 1 790 $ за тройунция, отдалечавайки се от едномесечния връх, доближат в миналата сесия.
Източник: profit.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР