Азиатските акции бележат повишения във вторник, тъй като инвеститорите очакват,

...
Азиатските акции бележат повишения във вторник, тъй като инвеститорите очакват,
Коментари Харесай

Ново повишение за индексите в Азия, петролът падна до шестмесечно дъно

Азиатските акции бележат покачвания във вторник, защото вложителите чакат, че Китай ще вкара повече ограничения за стимулиране на икономическия напредък. В Австралия пък борсовите показатели бяха подкрепени от финансовите доклади на BHP. Минната компания записва рекордна годишна облага.

Китайският показател Shenzhen CSI 300 се увеличи с 0.1%, до момента в който Shanghai Composite добави 0.2%.

Китайската национална банка ненадейно понижи лихвите в понеделник, защото беше подложена на възходящ напън да разхлаби политиката и да улесни икономическия напредък.

Намаляването беше подкрепено и от набор от слаби стопански данни от континенталната част, които демонстрират, че стопанската система ѝ към момента е под напън от локдауните, наложени поради COVID-19 по-рано тази година.

Повечето пазарни участници са на мнение, че държавното управление ще вкара още повече тласъци, с цел да поддържа растежа. Наред с намаляването на лихвите, Пекин поддържа и поставените в съществени усложнения строителни бизнесмени с гаранции по облигационните им излъчвания.

Австралийският ASX 200 скочи с 0.5% с помощта на повишаването на акциите на BHP Group. Пазарната каптитализация на добивния колос скочи с 4,5%, откакто компанията регистрира рекордна облага за фискалната 2022 година и предвижда усъвършенстване в китайската стопанска система тази година. BHP, която е най-големият минен конгломерат в света, значително зависи от Китай като вносител на желязна руда и метали.

Азиатските акции през днешния ден получиха подтик от Уолстрийт, където главните показатели се покачиха на фона на упованията, че отслабването на икономическия напредък може да подтиква по-бавно покачване на лихвените проценти от страна на Федералния запас.

На стоковите пазари петролът поевтиня с още към % в утринната търговия, откакто през вчерашния ден доближи шестмесечно дъно.

Към момента фючърсите на американския лек недопечен нефт се търгуват на равнище от 88.52 $ за барел, до момента в който тези на сорта брент се движат малко под 95 $ за барел.

Златото регистрира най-малък спад от 0.2% до равнище от 1795 $ за тройунция.
Източник: profit.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР