Азиатски технологични гиганти заключвали чуждестранните си служители в заводите им

...
Азиатски технологични гиганти заключвали чуждестранните си служители в заводите им
Коментари Харесай

FT: Азиатски технологични компании държат под ключ служителите си

Азиатски софтуерни колоси заключвали задграничните си чиновници в заводите им в Тайван, демонстрира следствие на Файненшъл таймс.

Според документи, с които изданието разполага, към 60% от задграничните чиновници в фабрики за микрочипове са нямали право да напущат общежитията си, с изключение на с цел да вървят на работа.

Става въпрос за над 700 000 души от Филипините, Виетнам, Тайланд и Индонезия, които са били наети на работа в Тайван и които дават отговор на 8% от работната мощ на страната. Повече от 60% от тях работят във заводи, в това число и такива, които преобладават световния пазар на микрочипове и други електронни съставни елементи.

Тези чиновници нормално живеят сред 4 и 12 души в една стая, тъй като брокерите, които обезпечават работата имат интерес разноските по служащите да са минимални.

“Дискриминацията против служащите в Тайван е систематична, само че пандемията  я направи още по-голяма “, разяснява  Ленон Уонг, деятел на организацията за отбрана на човешките права Serve the People Association.

Фирмите са посочвали предварителната защита на здравето като причина служилите да нямат право да напущат общежитията си.

Сред фирмите, за които има документи, че са ползвали такива рестрикции против чиновниците в Тайван си са японските Canon и Innolux, компания, обвързвана с главния снабдител на Apple – Foxconn, както и Siliconware Precision Industries, което е звено на най-голямата компания за тестване на чипове ASE.

Забраните, въведени от фирмите, са доста по-строги от разпоредбите, открити от държавното управление на страната.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР