Азербайджанският президент Илхам Алиев сподели, че е благодарен за гостоприемството

...
Азербайджанският президент Илхам Алиев сподели, че е благодарен за гостоприемството
Коментари Харесай

Илхам Алиев: България и Азербайджан са приятели и стратегически партньори

Азербайджанският президент Илхам Алиев показа, че е признателен за гостоприемството и поканата от господин Радев.

„ По време на срещата на четири очи, а и в пленарното съвещание видяхме какъв прям разговор успяхме да установим. Засегнахме доста тематики и съм сигурен, че ще имаме извънреден триумф и съглашения, реализирани по време на тази аудиенция. Както и в предишното, нашите съглашения и единодушия са изпълнявани “, уточни Алиев, представен от Българска национална телевизия.

„ Днес България и Азербайджан са другари и стратегически сътрудници. Имаме доста по-близки връзки. Що се касае до политическите връзки, задоволително е за споменем нашите срещи, въпреки и закъснели поради Ковид “, сподели още Алиев.

Една от обсъжданите тематики е енергийната сигурност, като ще се подхващат спомагателни ограничения. „ Азербайджанки газ идва в България и в този момент обсъдихме спомагателни количества и размери. “

„ Поздравих Радев за утрешното събитие, което ни следва – откриването на Интерконектора. Това е от историческо значение “, сподели азербайджанския президент.

„ Вярвам, че съдействието ни в стопанската система, вложенията и търговията ще бъде доста. Подканвам българските компании и сдружения да работят в по-голямо съдействие, да се насочат и към нас. В нашата страна имаме огромни инфраструктури планове “, счита още президентът на Азербайджан.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР