Аз вярвам, че на следващите избори с Демократична България ще

...
Аз вярвам, че на следващите избори с Демократична България ще
Коментари Харесай

Петков с прогноза, обеща изненада за социолозите

" Аз имам вяра, че на идващите избори с " Демократична България " ще се явим с общи листи. Ние и Демократична България ще сме главното ядро, само че започваме да привличаме и много цивилен организации, които до момента не са се обвързвали с политика. Видя се, че политиките и задачите, които всеки от нас поставя на масата, са общоприети и би трябвало да се случат ".  

Това съобщи пред БНР съпредседателят на " Продължаваме промяната " Кирил Петков и прогнозира на изборите на 2-ри април социолозите да бъдат сюрпризирани от резултатите на обединяването, тъй като " ние сме единствената динамичност в политическото пространство, където има съединяване ":
-->
" С Демократична България вършим едно ядро, което се надяваме да бъде освен снежна топка, а да бъде лавина ". 

По думите му задачата на това обединяване ще е в идващия парламент да има задоволително хора с общи приоритети като правосъдна промяна, по-добро обучение, по-добро опазване на здравето, антикорупция:

" Трябва да са ясни кои са задачите и кои са целите. И всички хора, които имат вяра в тези цели и цели, би трябвало да застанат един до друг. Не може да се стои на неутрална почва към този момент ". 

Петков уточни, че въпросът с Българска социалистическа партия не е до харесване и нехаресване, а до изборите, които социалистите ще вършат, " с цел да се дефинират от коя страна на бариерата са, тъй като в последния парламент направиха голяма стъпка обратно, макар, че бяха напреднали по време на нашето ръководство ".

Във връзка с връзките сред България и Северна Македония някогашният министър председател Кирил Петков разяснява:

" Важно е да не оставяме ракурса на връзките сред двете страни единствено на тематика какъв случай се е случил. Едновременно, до момента в който се работи против езика на омразата, би трябвало да се отворят и другите тематики - инфраструктура, стопанска система, с цел да може връзките ни да имат и положителен темперамент. В момента е оставено на едни хора, които са доста гласовити, да дефинират разговора сред двете страни. Време е да се върнем към по-позитивните действия, а въпреки това към рамката, която нашето държавно управление даде - Европа да бъде страната, която да натиска за изчистване на езика на омразата ".

По думите му на РСМ би трябвало да ѝ се каже, че изискванията са сложени от Европейски Съюз и няма избор, с изключение на да стартира работа по позитивните тематики с България и изчистването на езика на омразата, в случай че желае да има европейско бъдеще:

" Този вид разговор към този момент е вероятен, тъй като по време на нашето държавно управление успяхме Европа да застане на наша страна ". 
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР