„Аз съм съществувал в България въпреки политиката. Явно този път

...
„Аз съм съществувал в България въпреки политиката. Явно този път
Коментари Харесай

Васил Божков: Явно този път твърдо са решили да ме премахнат

„ Аз съм съществувал в България макар политиката. Явно този път твърдо са решили да ме отстранен. Можеха да кажат човешки и да им дам бизнеса и да не се занимавам повече с бизнес. 30 години не са малко “. Това сподели предприемачът Васил Божков, представен от bTV.

Днес от прокуратурата оповестиха, че е издадена европейска заповед за арест на Божков и са му повдигнати 7 обвинявания. Самият той дефинира обвиняванията като „ несериозни “.

Президентът на „ Нове Холдинг “ сподели, че от медиите схваща, че е търсен: „ Никой не ме е търсил, не знам за никакви повдигнати обвинявания. Да каже (главният прокурор Иван Гешев – бел. ред.), в случай че желае обществено, в случай че желае по телефона или с призовка – по кое време, къде да се явя и аз ще се явя навръх момента там. (…) Има си законов ред, пращат се призовки или по телефона. Ако желае господин Гешев, обществено да каже и аз ще се явя незабавно “.

Той съобщи, че не се укрива и има опция да се върне в България за два часа. Божков не конкретизира в коя страна се намира. Каза единствено, че не е в страна от Европейския съюз, само че „ има страни, които не са членки и са на половин час полет “. Преди да бъдат повдигнати обвиняванията против него, проектите му били да се върне в България в средата на другата седмица.

Бизнесменът отхвърли в миналото да е кадрувал в Комисията по хазарта, като добави, че даже не познавал членовете на комисията. Председателят на структурата Александър Георгиев е в ареста.

По думите на Божков протичащото се с него е „ жестоко тъпчене на законите “ от позиция на неговите човешки права: „ Не мисля да давам отпор на страната. Държавата сме всички ние. Но тая страна, в случай че не съблюдава законите, ние ли би трябвало да ги съблюдаваме? “.

„ Ако приемем за чиста монета (обвиненията – бел. ред.), несъмнено в този момент са разкрили някакво ужасно закононарушение. Нали знаете, че този закон го сътвориха те – анулираха точка на Кадиев, която го забраняваше и го гласоподаваха с точка която го позволява “, разяснява още предприемачът по отношение на измененията в Закона за
хазарта, откъдето потегли сагата с него и с облагането на частната "Национална лотария ".

Божков акцентира, че единствено в неговите офиси са правени обиски, до момента в който сходни инспекции не е имало при някогашните му съдружници братя Найденови, които в този момент са в мощно обтегнати връзки с него.

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР