Аз съм изключително щастлив, че човек като проф. Христо Хинков

...
Аз съм изключително щастлив, че човек като проф. Христо Хинков
Коментари Харесай

Новият министър на здравеопазването проф. Хинков: Ще продължа всички започнати проекти

„ Аз съм извънредно благополучен, че човек като проф. Христо Хинков идва като постоянен министър на опазването на здравето. Бях се настроил, че мандатът на служебния кабинет ще бъде къс. Оказа се много по-дълъг, само че страната има потребност от парламент. Проф. Хинков е човек с голям административен опит. Аз пристигнах на този пост като ръководител на Столичната лекарска гилдия. Познавам всички сътрудници в София и съм уверен, че той ще се оправи и ще направи подобаващия екип “, съобщи служебният министър на опазването на здравето доктор Асен Меджидиев  Асен Меджидиев Д-р Асен Меджидиев е роден през 1968 г.   Завършва медицина към Висшия медицински институт в при предаването на поста на наследника си, оповестиха от пресцентъра на Министерство на здравеопазването.

„ Това, което с проф. Хинков си говорихме и заявяваме е, че е извънредно значимо да има последователност и нашето опазване на здравето да бъде надпартийно “, добави доктор Меджидиев, който връчи на новия министър доклад за свършеното през последните 10 месеца и благодари на целия екип за взаимната работа.

„ Абсолютно правилно е, че опазването на здравето не би трябвало да има цвят, тъй като когато политиката се намеси в нещо, което е общочовешко, тогава нещата не вървят “, уточни на собствен ред новият министър на опазването на здравето проф. Христо Хинков.

Той бе безапелационен, че ще продължи работата по всичко стартирано.

„ Всички планове, които са стартирани от предходното управление, ще ги прегледам и ще завърша. Принципът е този – откакто е стартират един план, откакто са вложени средства, пари и старания, той би трябвало да бъде приключен, а не да бъде спрян. Винаги могат да се намерят причини един план да бъде спрян и стартират отначало, само че аз съм срещу това “, сподели проф. Хинков и добави: „ Искам да направя от министерството на заболяванията, министерство на здравето. Да се борим за профилактика, за промоция на здравето и мисля, че имам разбирането на финансовия министър. Така че се надявам да успеем “.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР