Аз съм антиглобалист по отношение на културата. По отношение на

...
Аз съм антиглобалист по отношение на културата. По отношение на
Коментари Харесай

Посланието на един голям български учител: Несвободният човек не може да направи никакво откритие

Аз съм антиглобалист във връзка с културата. По отношение на стопанската система е добре, само че не и на културата. Това е мнението на известния български преподавател по физика Теодосий Теодосиев, който споделя: " Богатството на света е неговото многообразие ".
Пред Българска национална телевизия той беше безапелационен, че като народ имаме с какво да се похвалим и имаме толкоз медали по олимпиади по математика и физика, колкото Англия и Франция взети дружно в исторически проект.
" Какво ни липсва – малко повече морал ", сподели Теодосиев, съгласно който ние сме доста даровити, умни и интелигентни.
" Доволен съм от това, че имам почитатели – хора, които не се демонстрират пред камера, а негласно работят. Трябва обаче да се излекуваме от някои неприятни обичаи в нашата просвета, другояче няма да оцелеем в този свят, в който се води икономическа война ", добави Теодосиев.
За триумфите на своите възпитаници, известният преподавател съобщи, че се усеща като жител на света. „ Давах голяма независимост на своите възпитаници – мен ме подлагаха на критика за това в онази тоталитарна система ”, показа Теодосиев, след което беше безапелационен: " Несвободният човек не може да направи никакво изобретение ".
Моят татко ми споделяше, че каквото и да е общество да направиш, ще има хора, които ще търсят на кого да робуват. Свободата е едно вътрешно положение, за което човек би трябвало да се пребори, добави огромният преподавател и помоли: " Не е задоволително човек да е интелигентен, би трябвало да бъде рационален ".
В диалога беше включен и инженер Петко Динев, един от учениците на Теодосиев. Още преди 30 години той почва да работи в НАСА и негова разработка са камери, които вършат фотоси за задачите на Луната. От 2014 година насам всяка ракета, изстреляна от „ Юнайтед Лаунч Алайънс ”, е оборудвана с сред 14 и 22 български камери. Досега 500 спътника са следили и снимали с тях Земята от Космоса. Динев е безапелационен – горделив съм, че съм българин.
През 2014 година пристигна огромно национално самопризнание за индивида, който смята, че търпението е добродетел, припомнете си тук!
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР