Аз много се вълнувам за това световно първенство. Още когато

...
Аз много се вълнувам за това световно първенство. Още когато
Коментари Харесай

Елизабет Паисиева: Това е златно световно първенство



„ Аз доста се вълнувам за това международно състезание. Още когато разбрах, че София ще бъде хазаин се обадих във федерацията и пожелах да бъда доброволец и съм доста, доста щастлива “, това съобщи особено за предаването „ Спорт и музика “ Елизабет Паисиева, която през 2001 година на международното състезание в Мадрид, дружно със Симона Пейчева и Юлияна Найденова печели бронзов орден в отборното съревнование при дамите. Вече 17 години страната ни не е стигнала до отличие в тази конкуренция.

Днес на тренировката се вълнувах доста. Всеки път като ги виждам ми се насълзяват очите. Не мога да избягам от тази тръпка. Помня още чувството да си на килима. Вече предходна 10 години откогато съм спряла да се състезавам, само че към момента доста се вълнувам. Това е голям конгрес, това е София, това е България. Ние имаме златна история в художествената гимнастика. Мога да си показва девойките какъв брой доста се вълнуват. Искам да им пожелая да бъдат доста спокойни. Ще се оправят, в това съм сигурна, тъй като са работили ужасно доста. Ще има напрежение и тръпка, само че всички сме зад тях – аудитория, федерация, всички които ги обичаме. Просто им поисквам да бъдат спокойни.

Докато се състезавах доста си мечтаех да сме домакини на международно състезание. Мечтаех си да играем пред нашата, родна аудитория, както във Варна през 1987 година. Тогава не се случи, само че в този момент е реалност. Имаме три прелестни самостоятелни състезателки и трите заслужават да бъдат на подиума. Благородно им изпитвам завист, че ще играят тук, вкъщи.

Това е златно международно състезание. Идеята на Илиана Раева да събере всички българки международни шампионки е неповторима. Ако аз бях играч, за мен щеше да е голяма горделивост да имам тяхната  поддръжка. Щях със самочувствие да изляза на терена и да играя гордо, чувствайки тази тяхна поддръжка “, приключи Паисиева, която сега е треньор във Франция. Занимава се и с съвременно танцово изкуство.

Представителките ни в самостоятелното Невяна Владинова, Катрин Тасева и Боряна Калейн направиха през днешния ден своята публична подготовка преди началото на Световното състезание по художествена гимнастика, което ще се организира в софийската зала “Арена Армеец ” от 10 до 16 септември.

Трите имаха опцията да тестват чисто новите килими в спортната зала, като изиграха съчетанията си с бухалки и лента и демонстрираха красиви нови трика.

Надпреварата за Световното състезание започва на 10-ти септември от 10.00 часа с квалификациите на обръч и топка.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР