Аз бих насочил моя поглед към външния министър Екатерина Захариева.

...
Аз бих насочил моя поглед към външния министър Екатерина Захариева.
Коментари Харесай

Сидeров за евентуалните оставки в кабинета: Бих насочил вниманието си към Захариева

" Аз бих насочил моя взор към външния министър Екатерина Захариева. Сега няма да изреждам моите забележки към нея, само че има няколко тематики, по които тя търпи рецензии. "

Така ръководителят на парламентарната група на " Обединените патриоти " и водач на " Атака " Волен Сидеров дали би спекулирал кой от държавното управление съгласно него може да се раздели с поста си. Думите на Сидеров са във връзка днешното изявление на премиера Бойко Борисов, в което той сподели, че ще има рокади в кабинета, само че не е в този момент времето за тях.

Сидеров обаче призна, че може и да се разбере със Захариева. " Може да седнем и да си поговори с нея, да й обясня по какъв начин вървят нещата в света и да заеме една по-балансирана позиция ", изясни водачът на " Атака ".

Попитан дали " Обединените патриоти " ще решат въпроса с оставката на вицепремиера Валери Симеонов, откакто през днешния ден министър председателят още веднъж трансферира тематиката на тях, той отговори: " Аз този въпрос за себе си съм го решил. Питайте Каракачанов, Борисов, Цветанов. Най-вече Цветанов, тъй като там има една връзка, не топла, а напряко гореща ", сподели водачът на " Атака ".

Той имаше съществени рецензии във връзка разминаванията в позицията на ръководещите за пакта за миграцията на Организация на обединените нации. Миналата седмица Захариева и още двама министри опазиха документа, а след среща в Министерския съвет при започване на тази беше решено, че България няма да го подписва.

" Вчера виждам, че във връзка с пакта за мигрантите във външната комисия имаше завой. На съдружен съвет ние се събираме, споделяме, че този пакт не би трябвало да се поддържа в България, министър председателят се съгласява с това, внезапно от външната комисия стартира да се приказва нещо друго ", сподели Сидеров.

" Докато този тим не се разтури, аз няма да предам четата, само че желая и взаимно ценене ", сподели още той във връзка взаимоотношенията в ръководещата коалиция.

Сидеров разяснява и митингите от последните дни. По думите му българите би трябвало да имат право на митинг. " Няма значение какъв брой индивида ще излязат, двама, трима или 2000. Ние сме партията, която евентуално е правила най-вече митинги в последните 14 години ", сподели той.

Лидерът на " Атака " сподели още, че на съдружен съвет е предложил новите налози върху старите коли да бъдат отстранени и да се върне досегашното състояние.

От ГЕРБ пък оповестиха, че няма условия за предварителни избори. " Ако някой мисли, че може да провокира предварителни избори, си е направил неверен разбор на обстановката, а когато имаш неверен разбор, няма по какъв начин да взимаш правилни решения ", разяснява Тома Биков. Според него опозицията ще загуби идните следващата година избори за евродепутати. " Това ще подсигурява 4-годишен мандат ", добави той.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР