Аз бих изгонил руския посланик от България, защото става дума

...
Аз бих изгонил руския посланик от България, защото става дума
Коментари Харесай

Димо Гяуров: Руският посланик да бъде изгонен

Аз бих изгонил съветския дипломат от България, тъй като става дума за директна провокация. Това разгласи по Нова някогашният началник на Националната разследваща работа ген. Димо Гяуров във връзка абсурда към настояването на Русия за евакуиране на силите на НАТО от България и Румъния.

Според него е било належащо най-малкото посланикът да бъде привикан във външно министерство и да му бъде обърнато внимание.

Изправени сме пред голям брой варианти и би трябвало да разгледаме всички. Не е изключено да има по-мащабно или по-ограничено военно деяние от страна на Русия. Фактът, че президентът Байдън като, че ли изтърва имитация за едни по-ограничени дейности, приказва, че може би има очакване за нещо сходно. Приемам думите за изтеглянето на частите на НАТО от България и Румъния като провокация, тъй като няма такива бази, съобщи Димо Гяуров.

По думите му що се касае до реакциите на България по отношение на силите на НАТО, няма потребност  да споделяме на Алисанса да заповяда на наша територия, тъй като ние сме член.

Той въобще не изключва версията Русия „да врътне крана на тръбата през Украйна“ в опит да принуди Европа и Съединени американски щати да отворят „Северен поток 2“.

Цяла Европа е според от Русия и от съветските доставки на газ. За никого не е загадка, че актуалната газова рецесия е изцяло целенасочена от Русия, съобщи Гяуров.
Източник: plovdiv-online.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР