Айнтрахт Франкфурт остана единственият представител на Германия в евротурнирите през

...
Айнтрахт Франкфурт остана единственият представител на Германия в евротурнирите през
Коментари Харесай

Айнтрахт отсрами Германия, било то и със съдийско рамо

Айнтрахт Франкфурт остана единственият представител на Германия в евротурнирите през сезон 2018/2019 и след изиграването на четвъртфиналите в Лига Европа. У дома отборът на Ади Хютер надигра Бенфика с 2:0 и с общ резултат 4:4, само че повече маркирани голове на непознат терен се класира за полуфиналите.

Филип Костич и Себастиан Роде бяха точни във всяко от полувремената, а крайният резултат надали бе по усета на "лисабонските орли ", като се има поради, че първото попадение падна от засада. Още в 37-ата минута имаше бурни митинги от страна гостите, а това докара до отстраняването от пейката на един от помощниците на Бруно Лаге. Иберийците имаха своя късен късмет да огорчи "Киселата дива ", като Едуардо Салвио нацели гредата. В последна сметка Айнтрахт бе тимът, който продължи напред и си уреди конфликт с Челси.

Айнтрахт наложи волята си на терена още от първата минута, до момента в който Бенфика сподели, че е пристигнал с желанието най-вече да се отбранява. Това и да не бе по този начин, точно по подобен метод потегли дуелът, а за португалците стана доста, доста мъчно, когато трябваше да трансформират радикално тактиката си.

Вратарят Одисеас Влаходимос трябваше да прави избавяне още в 8-ата минута, когато Лука Йович продължи наляво за Костич, а крилото нанесе компактен шут по диагонала.

Последва дълъг интервал на неспирни офанзиви от „ орлите”, които демонстрираха доста самообладание макар компликациите да преодолеят плътния отбранителен блок на противника. Ключовият момент за Айнтрахт беше първият гол в 37-ата минута, който обаче не биваше да бъде приет. Във въпросната обстановка Йович с дрибъл в дъгата притегли към себе си трима от бранителите на противника, а след това върна топката по-назад към Мият Гачинович. 24-годишният сърбин стреля доста технично с левия крайник и улучи основата на дясната греда. Филип Костич първи стигна до отскочилата топка и я прати в мрежата, изпращайки пламенните последователи в възторг. Телевизионните повторения ясно демонстрираха, че Костич се намираше най-малко с крачка в нередовна позиция в мига, когато Гачинович нанасяше своя изстрел, само че защото системата ВАР не бе налична на този стадий от конкуренцията попадението беше прието – 1:0.

До края на полувремето Айнтрахт не отслаби хватката си, въпреки и да не стигна до други чисти благоприятни условия. Играта на котка и мишка през втората част можеше да тръгне по друг метод, в случай че „ лисабонските орли” имаха повече шанс. В 47-ата минута Жоао Феликс сподели грациозен дрибъл и проби до аутлинията в наказателното поле отляво. Последва остро центриране по земята и Симон Фалете имаше огромен шанс, че не изпрати топката в личната си мрежа.

Франкфуртци отвърнаха на предзивкателството в 57-ата минута, когато Гачинович самичък си сътвори обстановка за обстрел към вратата. С прекрасен финт той остави на място Любомир Фейса, а след това с десния крайник нанесе фалцов шут, който насмалко да попадне в долния десен ъгъл.

Десет минути по-късно играчите на Ади Хютер стигнаха да значимия втори гол. Йович и Ребич с взаимоотношението си пред дъгата затрудниха централната отбрана на португалците, а хърватинът леко чукна топката за налитащия Себастиан Роде. Германецът нанесе добре обмислен изстрел с десния крайник право в долния ляв ъгъл – 2:0.

Четири минути по-късно, в 71-ата, Влаходимос отрази нов рисков шут на Роде, този път пристигнал от сложен ъгъл.

Едва в заключителните минути Бенфика потегли да нападна. Най-чистата обстановка за гостите се откри пред резервата Едуардо Салвио в 86-ата минута, когато аржентинецът с воле от 6-7 метра улучи левия дирек.

След приключването на четириминутното продължение почитателите на домакините не устояха и при последния съдийски сигнал нахлуха на терена зад една от вратите. По пътя си те събориха и едно от електронните рекламни пана.

Първият дуел сред Айнтрахт и Челси ще бъде в Германия на 2 май, до момента в който реваншът е след седмица.

АЙНТРАХТ ФРАНКФУРТ – БЕНФИКА 2:0 (2:4 в първия мач)

1:0 Филип Костич 37'

2:0 Себастиан Роде 67'

Айнтрахт (3-4-2-1): Кевин Трап – Макото Хасебе, Давид Абрахам /к/, Симон Фалете (90+2' - Джетро Вилемс) – Дани да Коста, Себастиан Роде (85' - Лукас Торо), Желсон Фернандеш, Филип Костич – Мият Гачинович – Анте Ребич, Лука Йович (76' - Гонсало Пасиенсия);

Треньор: Ади Хютер

Бенфика (4-4-2): Одисеас Влаходимос – Андре Алмейда (79' - Жонас), Жардел /к/, Рубен Диаш, Алекс Грималдо – Жедсон Фернандеш, Андреас Самарис (70' - Хуан Антонио Пици), Любомир Фейса, Рафа Силва (72' - Едуардо Салвио) – Жоао Феликс, Харис Сеферович;

Треньор: Бруно Лаге

Стадион: "Франкфурт Щадион "

Главен арбитър: Даниел Орсато (Италия)

------

Най-важното минута по минута:

90+4' - КРАЙ НА МАЧА. Айнтрахт Франкфурт продължава към полуфиналите, където ще срещне Челси. Феновете пощуряха и нахлуха на терена зад една от вратите, където събориха едно от електронните рекламни пана.

4 минути добавено време, в което Бенфика явно ще нападна.

89' - Далечен удар на Жедсон Фернандеш,топката минава много над напречната греда.

86' - Греда за Бенфика! Едуардо Салвио беше пропуснат в зоната при лявата греда и засече от воле дохвърчалото центриране. Трап пипна топката, като я отклони в страничния дирек.

79' - Шанс пред Жоао Феликс! Алекс Грималдо центрира топката отдясно от директен свободен удар, а при далечната греда младата звезда завоюва въздушния двубой на към метър и половина от голлинията. Жоао Феликс опита прехвърлящ удар, който не беше надалеч от истината, само че въпреки всичко кацна върху мрежата зад напречната греда.

71' - Спасяване от Влаходимос! Останаха подозрения дали Костич задържа топката в игра край аутлинията, а бранителите на Бенфика почистиха право в краката на Роде. От 12-13 метра под не най-лесния ъгъл по отношение на вратата германецът опита да откри далечния горен ъгъл, а Влаходимос беше брилянтен в намесата си.

67' - ГОЛ ЗА АЙНТРАХТ - 2:0! Трибуните избухнаха след попадението на Роде! Йович и Ребич затрудниха централната отбрана на гостите пред дъгата, а последният просто чукна топката леко на пътя на Роде, който долетя от втора позиция. Бившият състезател на Байерн Мюнхен с прекрасен шут в долния ляв ъгъл порази задачата.

65' - Центриране от корнер отляво по офанзивата на Бенфика. Жоао Феликс стигна до топката зад точката за осъществяване на дузпи. Изстрелът му с глава по никакъв метод не затрудни Трап.

57' - Страхотна работа от Гачинович и малшанс! Офанзивниях халф на домакините с превъзходен финт подмина Любомир Фейса, след което с десния крайник стреля фалцово към долния ляв ъгъл. Влаходимос беше преодолян, а топката профуча на сантиметри около основата на страничната греда.

52' - Харис Сеферович насочи изстрел с глава по посока вратата на Айнтрахт след копване от Самарис, Кевин Трап имаше да прави рутинно избавяне.

47' - Невероятна опция пред Бенфика! Жоао Феликс беше неукротим с топка в крайници отляво, като елегантно проби около наколко противникови бранители, с цел да стигне до аутлинията в наказателното поле. Талантът центрира прострелно във вратарското поле, а Симон Фалете в желанието си да почисти изпрати топката в корнер, като беше същински щастливец, че не порази личната си мрежа.

46' - НАЧАЛО НА ВТОРОТО ПОЛУВРЕМЕ. Без смени в двата състава, а домакините възобновиха играта от центъра.

45+3' - КРАЙ НА ПЪРВОТО ПОЛУВРЕМЕ. Ако домакините съумеят да вкарат още един път и да не позволен попадение в мрежата си, ще продължат напред.

3 минути продължение на първото полувреме, а Айнтрахт се старае да притиска Бенфика до последно.

43' - Лука Йович се пребори за високата топка и засече центрирането на Костич. От към 6-7 метра топреализаторът на "орлите " трябваше да се оправи по-добре, като стреля доста над гредата.

39' - Рафа Силва опита да пробие на скорост отдясно по офанзивата на гостите. Фалете доста добре затвори португалеца, чийто шут приключи безславно в Рома.

37' - ГОЛ ЗА АЙНТРАХТ - 1:0! Филип Костич бутна в мрежата отскочилата от гредата топка! Лука Йович получи топката в дъгата и с дрибъл увлече трима бранители на противника към себе си. Той върна обратно към Гачинович, чийто техничен шут по тревата улучи дясната греда. Филип Костич реагира най-бързо и без проблем порази вратата. От лагера на Бенфика имаха съществени искания за засада, а бурните митинги доведоха до отстраняването от пейката на един от помощниците на Бруно Лаге. Телевизионните повторения демонстрираха, че фактически попадението не трябваше да бъде прието, защото Костич беше с крачка в нередовна позиция.

27' - Филип Костич за следващ път се измъкна отляво и центрира прострелно по тревата. Рубен Диаш работи чудесно и с прецизен шпагат попречи на кълбото да стигне до Йович.

Мачът продължава да бъде доста динамичен и Айнтрахт не стопира да нападна, но германците имат против себе си един доста добре спретнат отбор на Бенфика. Гостите уплътняват доста сполучливо пространствата към вратата на Влаходимос, който дотук не е имал друга решителна интервенция. Очевидно е, че Ади Хютер би трябвало да промени нещо, в случай че се надява "орлите " да стигнат до най-малко един гол преди почивката.

12' - Нелошо центриране на Филип Костич от корнер отляво по офанзивата. Подаването трансферира вратарското поле и стигна до Симон Фалете, чийто изстрел с глава мина настрана и високо по отношение на задачата.

8' - Първо избавяне от Влаходимос! Айнтрахт с присъщите си бързи пасове разигра топката сред Ребич и Йович пред дъгата, а последният подаде още по-наляво за Филип Костич. Крилото шутира от 16 метра по диагонала, а гръцкият пазач на "лисабонските орли " плонжира и улови.

6' - Подаване зад тила на отбраната на Айнтрахт. Жоао Феликс подгони топката и несъмнено щеше да я стигне, в случай че Трап още веднъж не планува в точния момент заплахата. Вратарят излезе пред дъгата, с цел да почисти с шпагат.

4' - Пас обратно от Фалете към вратаря Трап, който разреши на Харис Сеферович да притисне стража на Айнтрахт. Преотстъпеният от ПСЖ Трап трябваше да напусне наказателното поле, с цел да изрита топката надалеч напред.

1' - НАЧАЛО НА МАЧА. Първият удар по топката беше за гостите от Бенфика

Още един път стартовите сформира на двата тима:

Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР