Айнтрахт (Франкфурт) и Байер (Леверкузен) хвърлиха много усилия в последния

...
Айнтрахт (Франкфурт) и Байер (Леверкузен) хвърлиха много усилия в последния
Коментари Харесай

Айнтрахт надделя в голямото ритане с Леверкузен

Айнтрахт (Франкфурт) и Байер (Леверкузен) хвърлиха доста старания в последния дуел от 15-ия кръг в немския хайлайф, а успеха отиде при домакините. Те се постановиха с 2:1 и се утвърдиха на петото място, като са единствено на 4 точки от втората позиция.

Бившият състезател на “аспирините” Дани да Коща вкара първия гол за “орлите” в 28-ата минута, а в 57-ата прецизен беше другият халф-бек на бек на Айнтрахт Филип Костич. Осем минути по-късно Карим Белараби върна едното попадение и по този начин направи забавен последния към половин час.

Съдиите имаха доста работа, само че не убедиха с правотата в някои от отсъжданията си. В началните минути топката се спря в ръката на бранителя на Франкфурт Симон Фалет, който се намираше с тил към нея. С помощта на ВАР реферите взеха решение, че това не би трябвало да е дузпа, само че пък гостите стачкуваха, тъй като кълбото летеше към мрежата.

Технологията разочарова играчите на Байер още един път в 19-ата минута, когато Белараби осъществя с отдалечен удар, само че беше маркирана засада на Александър Драгович, който стоеше пред вратаря и надлежно му влияеше.

В последните секунди на първата част Кай Хавертц пропусна от чиста позиция да изравни за 1:1.

После обаче - откакто поведоха с 2:0 - домакините можеха да си подсигурят триумфа, само че Анте Ребич се “отличи” с неточни удари от доста преференциални обстановки.

В последната минута на постоянното време вратаря на Айнтрахт Кевин Трап направи избавяне на сигурен гол след шут на Лукас Аларио.

Сблъсъкът беше и доста недодялан, поради което Феликс Брих подвигна осем жълти картона, като изключително твърдо действаха футболистите от Франкфурт, които заслужиха шест от формалните предизвестия.

FULL TIME! Eintracht take all 3 points against @bayer04_en #SGE #SGEB04 | 2-1 pic.twitter.com/H5o2hqunmu
— Eintracht Frankfurt (@eintracht_eng) December 16, 2018
В оставащите си мачове до паузата носителят на купата на Германия приема Майнц 05 и гостува на Байерн (Мюнхен).

От своя страна Леверкузен е чак 11-и с минус 6 голова разлика и го чака тежък свършек на есента против Шалке 04 и Херта (Берлин). МИНУТА Пожарна охрана МИНУТА
СТАТИСТИКА ОТ МАЧА
КЛАСИРАНЕ Бундеслига 15 кръг, неделя 16 декември  Айнтрахт Франкфурт 2:1краен резулат  Байер Леверкузен
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР