АвтоВАЗ се готви да започне производството на новата Lada със

...
АвтоВАЗ се готви да започне производството на новата Lada със
Коментари Харесай

Путин пуска антикризисна Lada. Гаранция няма

АвтоВАЗ се готви да стартира производството на новата Lada със скъсен лист от съоръжение – без „ комплицирана “ електроника, въздушни възглавници и други детайли, за които няма задоволително съставни елементи.

Сега стана известно, че първата „антикризисна“ Lada Granta ще бъде пусната на конвейера на 6 юни. Според Atypical AvtoVAZ се възнамерява произвеждане с ускорени темпове: монтажът ще се прави на две смени по осем часа всяка.

От 6 юни заводът ще вкара и четиридневна работна седмица. Според оптимистичния сюжет 10 000 опростени „лади“ ще слязат от поточната линия единствено след месец. Ако въпреки всичко обаче АвтоВАЗ се сблъска с проблеми от дефицит на части за сходни коли, през юни ще бъдат създадени към 3 500 автомобила, предвиждат експертите.

След Granta, Niva (Legend and Travel) и Largus би трябвало да минат „под ножа“. Ако няма проблеми, производството на сходни версии на другите два модела може да стартира още през втората половина на юни. През есента към тях ще се причисли и „ антисанкционната “ Vesta.

Lada Granta ще се създава в две версии: първата няма да получи никакво съоръжение за нараснал комфорт, а втората ще получи електроусилвател на кормилото и електрически прозорци. И двата разновидността ще са без ABS, навигация и въздушни възглавници, а еко класът на мотора ще бъде понижен от Евро-5 на Евро-2.

Очаква се такава Granta да получи минимална цена от 600 000 рубли (8 400 евро или почти 16 400 лв). Към днешна дата целесъобразната цена на дребно на модела стартира от 727 900 рубли (10 200 евро).

Източник: Факти.бг
Източник: plovdiv-online.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР