АвтоВАЗ получи разрешение да придобие 100% от акциите на руската

...
АвтоВАЗ получи разрешение да придобие 100% от акциите на руската
Коментари Харесай

Путин разреши на АвтоВаз да купи руската банка на Renault-Nissan

АвтоВАЗ получи позволение да придобие 100% от акциите на съветската " РН Банк ", благосъстоятелност на Renault-Nissan взаимно с дъщерно сдружение на италианската група UnuCredit. Съответното публично предписание е подписано през днешния ден от съветския президент Владимир Путин.

" АвтоВАЗ, взаимно с акционерите и съответното министерство, разискват детайлите по такава договорка ", споделиха за Интерфакс от автомобилния производител.

" РН Банк " е в листата на 45-те банки, при които покупко-продажби с акции изискват особено позволение от президента. Това е първото сходно утвърждение, получено от въвеждането на възбраната през август 2022 година

АвтоВАЗ по-конкретно получи позволение да закупи холдинговата компания BARN B.V., посредством която сътрудниците имат " РН Банк " (40% благосъстоятелност на Unicredit Bank, още по 30% са на френската компания Renault и японската Nissan Motor).

Бизнес профилът на " РН Банк " е фокусиран върху отпущането на заеми за покупка на коли и факторингово финансиране за търговци на коли. Към края на 2021 година активите на банката възлизат на 116,2 милиарда рубли, т.е. тя не е от огромните съветски банки. Собствените средства на кредитната институция в края на предходната година са 27 милиарда рубли.
 Какви загуби коства на Renault напускането на Русия и при какви условия автоконцерна може да се върне
Какви загуби коства на Renault напускането на Русия и при какви условия автоконцерна може да се върне

Вноската, която френският автомобилостроител ще би трябвало да направи при завръщането си
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР