Авторитетното изследване за почтеност на местните власти донесе отличие на

...
Авторитетното изследване за почтеност на местните власти донесе отличие на
Коментари Харесай

Стефан Радев с отличие за почтеност на местната власт

Авторитетното проучване за честност на локалните управляващи донесе отличие на сливенския кмет Стефан Радев. То бе връчено на публична гала в столицата, проведена от създателите на проучването Асоциация „ Прозрачност без граници “. Наградата е за положителни практики в отчетността при осъществяването на европейски планове. Тя се връчва след извършено проучване на Асоциация „ Прозрачност без граници “ - „ Индекс на локалната система за честност – 2022 “, като причина за икономическото развиване на районите. Беше връчена на 8 декември от изпълнителния шеф на Асоциацията Калин Славов на публична гала в столицата. Сливенският кмет показа опитът на Община Сливен в определяне на положително ръководство и благодари за признанието.

„ Благодаря за това отличие. Приемам го като знак на внимание към моите сътрудници от администрацията на общината. Винаги е прелестно, когато някой вижда напъните ти да работиш, да се развиваш, да подобряваш средата, да бъдеш по-ефективен. Но, несъмнено, постоянно най-важна е оценката на хората, на жителите. Поздравления за работата, която сте положили по показателя за честност в локалните системи за ръководство. Много забавна е тематиката за успеваемостта в ръководството и прозрачността като неразделен детайл от повишение на тази успеваемост “, сподели Стефан Радев в обръщението си към уредниците и всички присъстващи на церемонията.

Той акцентира, че финансовата отчетност е част от прозрачността и се надява един ден в България общините да имат действителна рамка за финансово отчитане. Според него сегашните инструкции могат да се заменят с интернационалните стандарти за финансово отчитане в обществения бранш.

Индексът на Местната система за честност в България разрешава осъществяването на годишна сравнителна оценка на антикорупционния потенциал, роля и значение на основни институции и обществени звена на локално равнище. Той се сформира въз основа на детайлно създаден набор от индикатори за проучване на институциите и структурите във всичките 27 общини-областни центрове в страната.
Източник: dnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР