Автори до 35-годишна възраст могат да участват в националния конкурс

...
Автори до 35-годишна възраст могат да участват в националния конкурс
Коментари Харесай

Национален конкурс за късометражен сценарий

Автори до 35-годишна възраст могат да вземат участие в националния конкурс за късометражен сюжет и кино план на Българско кино общество. Неговата задача е да открива нови кино гении, да поддържа създателите в тяхното професионално и креативно развиване и да подкрепи реализацията на техните филми.
Основната тематика на състезанието за 2021 година е „ Смях ”. Тя може да се интерпретира свободно. Приемат се истински авторски текстове на български език с дължина до 20 000 печатни знака, във всички жанрове и за всички типове филми - игрални, анимационни, документални, пробни.
Професионално жури от български драматурзи, режисьори и продуценти ще оцени плановете и ще връчи няколко оценки през м. септември, измежду които са Наградата за най-хубав сюжет в размер на 1000 лв. и Награда за най-хубав кино план.
Партньор на състезанието за сюжет е Френският Институт България.
Крайният период за присъединяване е 1 юли 2021 година, а цялостният правилник на състезанието и формуляр за присъединяване могат да се прочетат тук.
Конкурсът за сюжет на късометражен филм започва през 2002 година като съществена активност на Европейската кино асоциация NISI MASA. В България той е годишно събитие от 2003 година и е ориентиран към участници, които могат да изпратят своите истински текстове самостоятелно или в съавторство. Традиционно всяко издание на състезанието е отдадено на избрана тематика. Професионално жури присъжда премиите на определени създатели и техните творби. Конкурсът приключва майсторски клас по сценарно писане, воден от изтъкнати сценаристи. До момента в него са взели участие над 850 експерти и фенове. Някои от тях през днешния ден са изтъкнати български режисьори.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР