Авторът на нашумелите приключенски сборници Повторени сънища и Времето гледа

...
Авторът на нашумелите приключенски сборници Повторени сънища и Времето гледа
Коментари Харесай

Книгата с пътеписи Намерени от чудесата ни повежда из слабо познати места в България

Авторът на нашумелите авантюристичен сборници " Повторени сънища " и " Времето гледа с 10 очи " Николай Н. Нинов сервира поредна изненада за феновете на античните тайнства в края на лятото. Новата му книга с обходи из мистична България " Намерени от чудесата " (ИК " Сиела " ) още веднъж разказва едва познати места и обекти, доста от които отсъстват от карти и пътеводители.

Тази трета книга на журналиста и публицист Николай Нинов е част от поредност, отдадена на голямата палитра от скални формирания, мегалити и живи светилища по нашите земи. Нинов сложи началото на трилогията с " Повторени сънища. Фотописи от мистична България " (2015) и я продължи с " Времето гледа с 10 очи. Пътеписи от мистична България " (2017). Сега, в " Намерени от чудесата. Скалописи от мистична България " той споделя за още забравени обекти и смайващи ритуали в родопските села, за неразучени протодолмени в Средна гора, за олтарната площадка " Енергийната канара " под Белинташ, обърнатата пирамида в Тетевенската планина други Подобно на предходните книги на Нинов и " Намерени от чудесата " съдържа GPS показател и голям брой негови цветни фотографии.

През 2012 година Нинов печели фотоконкурса на в. " Дневник " " Спомен от лятото ", а по-късно споделя историите за своите завършения в предходните си две книги с илюстрирани пътеписи. Пътешественик по душа, сътрудниците му го назовават изследовател на неоткрити места, фен на античните загадки и секрети. А за приятелите си Нинов е приключенец по дух, с око за естествените магии.

Премиерата на " Намерени от чудесата " ще се състои през днешния ден, 4 септември, от 18.30 ч. в хартиен център " Гринуич " (бул. " Витоша " 27). Книгата ще показват Георги Тошев и Иван Панкев.
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР