Автор: Орлин Филиповски, БлицБягството на пандизчията Борис Ангелов не е

...
Автор: Орлин Филиповски, БлицБягството на пандизчията Борис Ангелов не е
Коментари Харесай

Блиц: Пандизчията Борис Ангелов и преди е бягал от затвора, пресякоха негов стар ятак

Автор: Орлин Филиповски, Блиц

Бягството на пандизчията Борис Ангелов не е първото в затворническата му биография, научи извънредно Блиц.

Преди няколко години 48-годишният рецидивист е имал и различен случай, при който се отклонил от външен обект и се укрил. Предишното му бягство е от затворническото общежитие от открит вид в Разделна, където той е доизлежал присъда за закана и обезчестяване.

48-годишният изпечен рецидивист, който към момента се търси поради отклоняването от външен обект, където работил, до момента в който изтърпявал последното си наказване в Ловешкия затвор, е със серия закононарушения и присъди зад тила си. Информатори на медията ни разкриха, че е лежал в пандиза в Белене, а откакто режимът му е бил изменен от непоколебим на общ, е бил изместен в общежитието от открит вид в Разделна за доизлежаване на присъдата му за обезчестяване.
 
Наказанието влезнало в действие на 11 декември 2003 година, а в Разделна бил изместен на 24 април 2007 година. Проявявал се като образцов пандизчия – неконфликтен и трудолюбив. Три години след престоя си там – на 13 май 2010 година, направил бягството от така наречен питомник на общежитието. Впоследствие, откакто бил издирен и арестуван, Борис споделил пред служителите на реда, че решението взел непринудено... откакто си пиян повечко.
 
В деня на бягството през 2010-а Борис Ангелов също бил разпределен на работа на външен обект. След като поприключил със отговорностите си малко след 17 часа, индиферентно отишъл при един от водачите на камион – благосъстоятелност на компания, която е в търговски връзки със затворническото общежитие, и го помолил да го вземе със себе си, защото завършил с работата към този момент и бил в същата посока – към Добрич.
 
Вечерта управата на ЗО-Разделна схванала, че Ангелов е липсващ и явно няма желание да се прибере, и почнало търсене. Пандизчията се укривал в продължение на 20 дни, когато издирвачите съумели да влязат в следите му. Служители на Второ РУП на МВР-Добрич сгащили рецидивиста на 3 юни в добричкото село Карапелит и вечерта на същия ден го закопчали.
 
Оказало се, че Борис Ангелов Иванов се укривал в дома на собствен някогашен съкилийник. При актуалното му бягство от Ловешкия затвор обаче тази алтернатива отпаднала. Веднага откакто Борис духнал от външния обект, кметът на Карапелит и служителите на реда от локалното районно са били предизвестени, че той още веднъж може да потърси там леговище от закона. След инспекция станало ясно, че неговият някогашен съкилийник и другар от две години е в Германия, където... работи, довериха още нашите източници.
 
Към момента няма данни Борис Ангелов Иванов да е открит и арестуван. Щателни инспекции и наблюдаване се правят по всички вероятни места, където той би могъл да се укрие.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР